Раціональне меню другого тижня

Раціональне меню другого тижня

Час читання -3хв.
«Раціональний шопінг» — це готове меню на 14 днів, список закупівель із вигодою опту та поради від професійного нутриціолога. Ми попіклувалися про всі етапи харчування, щоб ви мали можливість їсти поживно та заощаджувати водночас кошти та час.

ДЕНЬ 8

Експерименти в харчуванні можуть подарувати нові враження та смаки. Однак експерименти повинні бути продуманими. Змінюйте свій раціон із користю завдяки нашому меню на день.

Сніданок: тост із рикотою та ягодами (40 г хліба + 50 г рикоти на тост чи 100 г кисломолочного сиру), ч. л. меду, 100 г ягід зверху.

Перекус: 150 г сезонних ягід, 15 г горіхів.

Обід: 150 г запіканки з куркою (за рецептом), салат 150 г (мікс зелені з овочами + ч. л. оливкової олії + кунжутне насіння), 100 г сочевиці з ч. л. олії.

Вечеря: 250–300 г літнього салату з ягодами й сиром (за рецептом).

ДЕНЬ 9

Як багато часу відбирають у вас роздуми про те, що ж сьогодні приготувати? Відкиньте їх і приділіть увагу справам чи відпочинку: про раціон сьогодні ми вже подбали.

Сніданок: 150 г ячної каші + ч. л. масла + ½ ч. л. карі та сіль за смаком; яйце, 20 г моцарели, овочі й зелень за смаком.

Перекус: 150 г фруктів (яблуко, банан), 15 г чорного шоколаду.

Обід: 150 г запіканки з куркою (за рецептом), салат 150 г (мікс зелені з овочами + ч. л. оливкової олії + кунжутне насіння), 100 г сочевиці з ч. л. олії.

Вечеря: 150 г броколі з йогуртовим соусом (за рецептом), 150 г білої риби з оливками (за рецептом), свіжі томати та зелень.

ДЕНЬ 10

У балансі криється істина! Тож тримайте збалансоване меню на день і наповнюйтесь гастроінсайтами.[No text in field]

Сніданок: тост із рикотою та ягодами (40 г хліба + 50 г рикоти на тост чи 100 г кисломолочного сиру), ч. л. меду, 100 г ягід зверху.

Перекус: 200 г сезонних ягід.

Обід: 2 курячі ніжки в апельсиновому соці, 150 г улюблених овочів гриль (обсмажити на ч. л. олії), 100 г пюре з молодої картоплі.

Вечеря: 250–300 г літнього салату з ягодами й сиром (за рецептом).

ДЕНЬ 11

Смакувати чи не смакувати — ось у чому питання. Але відповідь очевидна: смакувати та насолоджуватись. Адже меню для вас уже готове.

Сніданок: 150 г ячної каші + ч. л. масла + ½ ч. л. карі та сіль на смак; яйце, 20 г моцарели, овочі та зелень за смаком.

Перекус: батончик із горіхів і сухофруктів.

Обід: 2 курячі ніжки в апельсиновому соці, 150 г улюблених овочів гриль (обсмажити на ч. л. олії), 40 г хліба (тости).

Вечеря: 150 г броколі з йогуртовим соусом (за рецептом), 150 г білої риби з оливками (за рецептом), свіжі томати та зелень.

ДЕНЬ 12

Наповніть день емоціями, відчуттями та смаком! Ми впевнені, що апетитний раціон допоможе у всіх аспектах.

Сніданок: Домашні ледачі вареники — 170 г + 50 г йогурту як соусу, 100 г ягід або фруктів.

Перекус: 150 г сезонних ягід, 15 г горіхів.

Обід: 150 г курячої печінки тушкувати з овочами (150 г) у йогурті зі спеціями, 100 г пасти, ч. л. олії до пасти й свіжа зелень.

Вечеря: 200 г міксу зелені та овочів (салат), 100 г консервованого тунця, 50 г фети, соус (по ч. л. меду, гірчиці, олії, соєвого соусу).

ДЕНЬ 13

Не знаємо, що сьогодні прогнозують синоптики, але переконані в одному: день буде апетитним. Є лиш одна умова — дотримуйтеся меню!

Сніданок: скрамбл із 2 яєць та 50 мл молока, 30 г фети, 100 г зеленого горошку й свіжі томати, ½ ч. л. паприки, листя базиліку, 100 г гречки та ч. л. масла.

Перекус: 150 г фруктів (яблуко, банан), 15 г чорного шоколаду.

Обід: 150 г креветок/мідій обсмажити в соєвому соусі із соком лимона й часником, 100 г пюре з картоплі, 100 г свіжого салату з овочами й ½ ч. л. гірчиці та ч. л. олії.

Вечеря: салат із селерою, яблуком, морквою — по 70 г, натерти на тертці в однакових пропорціях, ч. л. олії та ч. л. подрібнених горіхів.

ДЕНЬ 14

Перші два смачні та корисні тижні «Раціонального шопінгу» завершуються. Отож тримайте меню останнього дня та вирушайте на шопінг на наступні 14 днів!

Сніданок: скрамбл із 2 яєць та 50 мл молока, 30 г фети, 100 г зеленого горошку й свіжі томати, ½ ч. л. паприки, листя базиліку, 100 г гречки та ч. л. масла.

Перекус: батончик із горіхів і сухофруктів.

Обід: 150 г креветок/мідій обсмажити в соєвому соусі із соком лимона й часником, 100 г пюре з картоплі, 100 г свіжого салату з овочами й ½ ч. л. гірчиці та ч. л. олії.

Вечеря: домашній салат: 200 г міксу овочів і зелені, 50 г йогурту як соусу, 100 г креветок/підсмаженої птиці/телятини зі спеціями.