Раціональне меню першого тижня

Раціональне меню першого тижня

Час читання -3хв.
«Раціональний шопінг» — це готове меню на 14 днів, список закупівель із вигодою опту та поради від професійного нутриціолога. Ми попіклувалися про всі етапи харчування, щоб ви мали можливість їсти поживно та заощаджувати водночас кошти та час.

День 1

Поживний сніданок, апетитний обід і легка вечеря — зберігайте корисний раціон на день!

Сніданок: 150 г вівсянки (50 г каші на 100 г води), 50 г моцарели, чайна ложка оливкової олії або песто. Усе додати в кашу, поки вона вариться. Подавати з вареним яйцем та овочами на смак.

Перекус: 150 г сезонних ягід, 15 г горіхів.

Обід: 150 г котлет із курагою, салат (150 г овочів + 20 г фети + ч. л. олії), 100 г гречки з ч. л. олії.

Вечеря: зробити салат (200 г зелені й овочів на смак + ч. л. горіхів + 50 г фети + 100 г консервованого тунця + ч. л. олії та спецій).


ДЕНЬ 2

Чим будемо смакувати сьогодні? Ми вже маємо меню для вас, тож залишилося тільки приготувати страви.

Сніданок: скрембл із 2 яєць із помідорами та кукурудзою, 40 г цілозернового хліба з 30 г курячого паштету, зелень на смак.

Перекус: 150 г фруктів (яблуко, банан), 15 г чорного шоколаду.

Обід: 150 г лінивого болоньєзе, 100 г відвареної пасти, 100 г овочевого салату з ч. л. олії та кунжутом.

Вечеря: 150 г котлет із курагою, салат (150 г овочів + 20 г фети + ч. л. олії).

ДЕНЬ 3

Смачна й корисна їжа насичує наше тіло енергією, а мозок — силами працювати. Тож тримайте нове поживне меню на день!

Сніданок: 150 г сирних кексів, 100 г сезонних ягід, 50 г банана, 50 г йогурту як соус.

Перекус: 200 г сезонних ягід.

Обід: 150 г білої риби в йогурті, 100 г рису, салат (50 г кукурудзи + 50 г чері + рукола + 2 ч. л. песто).

Вечеря: 150 г міксу морепродуктів, 100 г моркви, 100 г зеленого горошку — усе обсмажити зі спеціями на ч. л. вершкового масла.

ДЕНЬ 4

Треба їсти, щоб жити, а не жити, щоб їсти. Проте, звісно ж, їсти потрібно правильно і смачно! Ми вже потурбувалися, щоб ваше харчування сьогодні було саме таким.

Сніданок: 150 г гречки або рису, салат (50 г сьомги + 50 г моцарели + 100 г овочів і зелені + ч. л. оливкової олії).

Перекус: батончик із горіхів і сухофруктів.

Обід: 150 г лінивого болоньєзе, 100 г відвареної пасти, 100 г овочевого салату з ч. л. олії й кунжутом.

Вечеря: запечена куряча ніжка в карі, салат (варений буряк + рукола + томати чері + солоний огірок + ч. л. олії).

ДЕНЬ 5

Задоволення приносять різні речі. Їжа, без сумніву, одна з них. Отож зберігайте раціон на день і насолоджуйтеся!

Сніданок: скрембл із 2 яєць із томатами й кукурудзою, 40 г цілозернового хліба з 30 г курячого паштету, зелень на смак.

Перекус: 150 г сезонних ягід, 15 г горіхів.

Обід: 350 г легкого супу з куркою й овочами, 40 г хліба з 30 г паштету.

Вечеря: запечена куряча ніжка в карі, салат (варений буряк + рукола + томати чері + солоний огірок + ч. л. олії).

ДЕНЬ 6

Помічали, що страви, приготовані самостійно, здаються набагато смачнішими? Наше меню на день і так дуже апетитне, але ми впевнені, що у вашому виконанні цей раціон набуде ще яскравіших барв.

Сніданок: 230 г пряної вівсянки із сиром і фруктами.

Перекус: 150 г фруктів (яблуко, банан) + 15 г чорного шоколаду.

Обід: 350 г легкого супу з куркою й овочами, 40 г хліба з 30 г паштету.

Вечеря: 150 г оладок із броколі, 50 г сьомги, 100 г салату з ч. л. песто.

ДЕНЬ 7

Що важливіше: користь страви чи її смак? Зберігайте нове меню на день та поєднуйте й те, й інше!

Сніданок: 150 г сирних кексів, 100 г сезонних ягід, 50 г банана, 50 г йогурту як соус.

Перекус: батончик із горіхів і сухофруктів.

Обід: 150 г філе білої риби в йогурті +100 г рису + 50 г кукурудзи, 50 г чері, рукола + 2 ч. л. песто — зробити як салат до риби.

Вечеря: 150 г міксу морепродуктів, 100 г моркви, 100 г зеленого горошку — усе обсмажити зі спеціями на ч. л. вершкового масла.