Віктор Тітов про співпрацю з World Central Kitchen, зустріч із Хосе Андресом і допомогу під час війни

Віктор Тітов про співпрацю з World Central Kitchen, зустріч із Хосе Андресом і допомогу під час війни

Час читання -3хв.
Популяризація української кухні та пошук нових можливостей для допомоги Україні — саме з такими пріоритетами працюють наші шефи під час війни. А їхній сміливий ентузіазм підтримують і міжнародні колеги.
Ми поспілкувалися з українським шефом і ресторатором Віктором Тітовим, що організував ініціативу #Шефипротивійни та працював разом із міжнародною організацією World Central Kitchen. Про роботу WCK та враження від зустрічі з її засновником Хосе Андерсом — далі.

Як розпочалася ваша співпраця з WCK та в чому вона полягає?

У перші дні війни я побачив, що Хосе розгорнув волонтерський штаб на кордоні України та Польщі. Я давно слідкую за цим шефом і знаю, скільки він зробив для світу. І тут приблизно через тиждень WCK звернулася до мене, щоб укласти угоду та разом готувати для тих людей, що потребують гарячих обідів. Є хороші слова: «Ми як фуд-файтери». У країні війна, а ми воюємо тим, що допомагаємо їжею.

Розкажіть про спільні ініціативи. Що вже вдалося зробити?

Разом із компанією ми провели кілька крутих свят для дітей. Зараз по всій Україні пройшли такі свята, і ми з нашою організацією #Шефипротивійни провели їх у Чорноморську та Одесі. Було приємно бачити, що діти трохи відволіклись від цих жахіть і змогли добре провести час.

 

В Одесу приїжджав сам Хосе Андрес, і ви бачилися з ним. Які відчуття після зустрічі із шефом? 

З Хосе я зустрівся майже одразу, коли він потрапив до Одеси. Я дуже хотів із ним познайомитись після того, як побачив його кулінарні роботи та скільки всього він зробив для світу. Тому в перший вечір, коли він приїхав в Одесу, ми повечеряли разом у закладі Mamma Italia. Хосе все дуже сподобалось! Було приємно, що шеф такого рівня так тепло відгукувався про наші страви та якість продуктів. Я був приємно здивований.

 

Чи сподобалася Хосе Mamma Italia? Можливо, домовилися про майбутню тісну співпрацю?

Наступного дня ми зробили вечерю для Хосе та його команди також у закладі Mamma Italia, однак готували лише українські страви з наших продуктів. У сеті були смажені кабачки з мусом із крем-сиру та кропу, одеський форшмак зі шпинатним желе, картопляні зрази з куркою та вершково-сирною еспумою, вареники з тушкованою капустою та десерт «Картопля».

Те, що я побачив, мене дуже вразило! Хосе зробив зауваження одному із членів команди і сказав, що ми готували для них цілий день, спеціально розробили меню української кухні, тому обов’язково потрібно спробувати все. Він дізнався, як це було приготовано, з яких продуктів. Було приємно, що йому справді подобається українська кухня. Сподіваюся, такі шефи зможуть стати амбасадорами нашої гастрономії та країни.

Пишаємося нашими партнерами, їхньою позицією та роботою для країни! Український HoReCa-сегмент гуртує весь світ. 

З Україною, для українців!