Важливо запам’ятати, що такий спосіб не передбачає термічної обробки продуктів на відкритому вогні, інакше ви просто їх спалите. Щоб зробити смачний десерт, багаття розводять приблизно за годину до смаження.
Для приготування страви вам знадобляться маршмелоу та спеціальні дерев’яні шампури. Якщо потрібних аксесуарів під рукою не виявиться, пошукайте поблизу відповідні палички. Вони мають бути не дуже товстими та довгими.
Обирайте «шампури» з нехвойних порід дерев, інакше під час термічної обробки смола розтане та потрапить у маршмелоу. Палички необхідно обчистити від кори та загострити на одному кінці.
Покрокова інструкція
- Насадіть на шампур один або кілька маршмелоу (залежно від довжини дерев’яного стрижня). Смажити зефірки по одній набагато зручніше.
- Дочекайтеся, коли багаття догорить, але від вугілля ще йтиме сильний жар.
- Потримайте над ним шампури із маршмелоу, поступово їх провертаючи. Так пастилки обсмажаться з усіх боків. Коли зефірки будуть готові, на їх поверхні утвориться коричнева карамелізована скоринка.
- Завершіть процес термічної обробки ласощів, зачекайте 30–40 секунд, поки вони трохи охолонуть, і насолоджуйтеся.
Будьте уважні, оскільки від сильного жару маршмелоу може спалахнути. Якщо це станеться, не варто трясти або розмахувати шампуром, інакше пастила може злетіти, зіпсувати одяг, обпекти шкіру. Акуратно задмухайте вогонь, а коли обгоріла скоринка охолоне, зніміть її. Частину ласощів можна буде з’їсти.