Цей гарбузовий мус підкорить навіть тих, хто ніколи не вважав короля осінніх овочів продуктом, з якого можна зробити вишуканий десерт.
Приготування цієї страви потребує терпіння та скрупульозності, але всі зусилля цілковито компенсує чудовий смак отриманих ласощів.
Щоб зробити 5 порцій гарбузового мусу з печивом і карамеллю, доведеться витратити 1,5 години. Всі продукти, необхідні для приготування цієї страви, можна придбати в будь-якому торговельному центрі мережі METRO.
Інгредієнти
- 450 г очищеного гарбуза;
- 200 г вареного згущеного молока;
- 200 г цукрового піску;
- 50 г підсмаженого й очищеного гарбузового насіння;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г борошна;
- трохи холодної води;
- кориця, велика морська сіль — по дрібці.
Покрокова інструкція
- Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками (сторона — 1 см). Помістити подрібнені овочі на деко. Запекти гарбуз у духовці, розігрітій до 170 °C. Термічна обробка забере максимум пів години.
- Приготувати пісочне тісто. У комбайні змішати в крихту масло, борошно, дрібку солі, столову ложку цукру, кілька столових ложок крижаної води. Отриману масу зліпити в кулю, загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник.
- Дістати гарбуз із духовки. Дати запеченим шматочкам охолонути.
- У блендері збити гарбуз, протерти його крізь сито. У масі не має бути грудочок.
- У гарбузовий мус додати згущене молоко, обережно перемішати. Поставити солодку масу в холодильник.
- З тонко розкачаного тіста вирізати кружальця. Щоб це зробити, можна використати склянку. Наколоти виделкою кожен кружечок, поставити на 15 хвилин запікатися в розігріту до 180 °C духовку.
- Приготувати карамель для декору. У каструльці розтопити 100 г цукру, додати до нього сіль і гарбузове насіння. Тонким шаром розподілити ретельно перемішану масу на силіконовому килимку, дати карамелі застигнути.
- Зібрати страву. На печиво покласти гарбузове пюре зі згущеним молоком, посипати колотою карамеллю. Шари можна повторити, за бажання доповнивши збитими вершками. Посипати гарбузовий мус корицею, подати з какао або кавою з молоком.