Сінабони з горіхами: смачний рецепт

Сінабони з горіхами: смачний рецепт

Час читання - 4 хв.

Французькі булочки Сінабон — популярна випічка відомої на весь світ пекарні Cinnabon. Булочки Сінабон найбільше смакують теплими, а класичний рецепт їх приготування — справжній секрет. Ми знайшли для вас не такий секретний, але не менш вдалий рецепт: булочки виходять не гірші за традиційні, та навіть смачніші.

Три цікавих факта про Сінабони

  1. Французькі булочки отримали свою назву від англійського слова Cinnamon, що означає «кориця». 
  2. Для традиційних булочок Сінабон вирощується спеціальна дуже ароматна кориця Макара в індонезійських горах.
  3. Рецепт досконало м’якого та ніжного тіста для Сінабонів запатентований і тримається у секреті. Також запатентований вершковий сир, що використовується для глазурі. 
 

Сінабони з горіхами: як приготувати

Класичний рецепт Сінабонів с горіхами — комерційна таємниця, яку знають лише працівники пекарні. Але талановиті кондитери винайшли свій рецепт, максимально наближений до традиційного та адаптований до домашніх умов. Булочки виходять не гірші за оригінальні, а у майстерних господинь навіть кращі.

Приготуйтесь виділити для випікання Сінабонів 3–4 години. На 12 порцій вам знадобляться наступні інгредієнти.

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 470 г;
  • яйця — 1 шт; 
  • яєчні жовтки — 4 шт;
  • вершкове масло — 85 г;
  • молоко — 170 мл;
  • цукор — 30 г;
  • дріжджі — 7 г;
  • сіль — за смаком;
  • ванільний цукор — 10 г.

Для карамелі:

  • вершкове масло — 120 г;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • вершки високої жирності — 175 мл;
  • мед — 100 г;

Для начинки:

  • вершкове масло — 30 г;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — за смаком;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • родзинки — 75 г;
  • кориця мелена — 1 чайна ложка.
 

Покрокове приготування:

  1. Просійте борошно та розділіть на дві частини. До половини борошна додайте цукор та ваніль, сіль, куряче яйце, жовтки та дріжджі.
  2. Молоко підігрійте — воно має бути теплим, але не гарячим. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці. Додайте молоко та масло до борошна і починайте замішувати тісто. Занадто не старайтесь — довго місити не треба, достатньо поєднати все до однорідності. 
  3. Коли все добре перемішається, починайте додавати другу половину борошна невеликими порціями. Тісто повинно бути однорідним, м'яким, еластичним, але не липнути до рук.
  4. Зліпіть із тіста колобок і приберіть у тепле місце на 1 годину. За цей час колобок має збільшитись у 2 рази. 
  5. Доки тісто підходить, приготуйте вершково-карамельний соус. У каструльці із товстим дном розтопіть вершкове масло, покладіть до нього вершки, цукор, мед і сіль — варіть на слабкому вогні до загусання протягом 10 хвилин.
  6. Соус буде кипіти, тому будьте обережні — не обпечіться гарячим паром! У процесі варіння він буде змінювати свій колір і ставати дедалі темнішим. Після випікання карамель стане ще густішою. Коли соус загусне, перелийте його ще гарячим у форму, в якій будете випікати. Залиште остигати та загусати.
  7. Коли тісто підійде, обімніть його та розкатайте у прямокутний пласт (приблизно 30х50 см). Добре змастіть вершковим маслом, посипте подрібненими горіхами та родзинками. (Третю частину горішків та родзинок можна залишити для прикрашання готових булочок.) Зверху посипте цукром, корицею та сіллю. Якщо вам не подобається контраст солодкого та солоного, покладіть менше солі або не додавайте взагалі.
  8. Загорніть прямокутник з начинкою у рулет не надто туго.
  9. Наріжте рулетики завтовшки 5 см і викладіть їх зверху на карамель. Поставте у тепле місце на 1–1,5 години.
  10. Розігрійте духовку до 170 градусів, поставте булочки та випікайте близько 45 хвилин. Визначаючи готовність, орієнтуйтесь на потужність своєї духовки. 
  11. Булочки вийдуть м’якими та ароматними, але це ще не все. Доки вони гарячі, а карамель достатньо рідка, накрийте їх блюдом та акуратно переверніть. Зазвичай вони легко та швидко виходять. Посипте горіхами та родзинками, дайте булочкам трохи охолонути і пригощайте гостей. Смачного!
Один із секретів успішного приготування ніжних Сінабонів с горіхами полягає у використанні якісного добре просіяного борошна. У мережі магазинів METRO ви можете купити борошно Metro Chef високої якості за доступною ціною. Ще більше корисних товарів для випічки шукайте в каталозі акційних товарів. Готуйте із задоволенням!