Кулінарний відрив або зважене поєднання продуктів? Як несумісні продукти погіршують ваш стан

Час читання - 1 хв.
Салат із інжиром і сиром на тарілці, поруч тости з ягодами та виноград.

У кожного з нас є улюблене поєднання продуктів. Хтось готовий віддати майже все за соковиту котлетку з пюре, а хтось із задоволенням смакує огірок і молоко. Звичайно, це індивідуально, однак і традиційна європейська дієтологія, і східна медицина рясніють порадами, що з чим найкраще поєднувати, щоб почувати себе бадьорим, здоровим і не набрати зайвих кілограмів.

Серед прихильників правильного харчування дуже популярне так зване роздільне харчування — це принцип складання раціону, коли продукти різних груп категорично заборонено подавати разом. Несумісні продукти в одному прийомі їжі, запевняють шанувальники цього методу, можуть спровокувати різноманітні симптоми: від тяжкості після їжі до накопичення жиру. Звичайно, нікому не потрібне ні перше, ні друге! У разі роздільного харчування доведеться трохи змінити харчові звички, головне тут — не нашкодити й попередньо проконсультуватися з професійним дієтологом.

Таблиця поєднання продуктів: складаємо оптимальне меню<br>

Різноманітні свіжі овочі — кабачки, помідори, морква, буряк, патисони.
Основні принципи роздільного харчування в класичній дієтології виходять з того, щоб не комбінувати білки й вуглеводи в одному прийомі їжі. Окрема роль відводиться зеленим овочам, сумісність яких з іншими видами їжі практично абсолютна. Ми спробували скласти зручну таблицю сполучуваності — роздруковуйте, прикріплюйте на холодильник і вперед, до більш легкого й здорового життя!
НЕБАЖАНО
ДОБРЕ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ<br>
М’ясо з вуглеводами (зі шліфованим рисом, картоплею, хлібом)