Кулінарний відрив або зважене поєднання продуктів? Як несумісні продукти погіршують ваш стан
Час читання - 1 хв.
У кожного з нас є улюблене поєднання продуктів. Хтось готовий віддати майже все за соковиту котлетку з пюре, а хтось із задоволенням смакує огірок і молоко. Звичайно, це індивідуально, однак і традиційна європейська дієтологія, і східна медицина рясніють порадами, що з чим найкраще поєднувати, щоб почувати себе бадьорим, здоровим і не набрати зайвих кілограмів.
Серед прихильників правильного харчування дуже популярне так зване роздільне харчування — це принцип складання раціону, коли продукти різних груп категорично заборонено подавати разом. Несумісні продукти в одному прийомі їжі, запевняють шанувальники цього методу, можуть спровокувати різноманітні симптоми: від тяжкості після їжі до накопичення жиру. Звичайно, нікому не потрібне ні перше, ні друге! У разі роздільного харчування доведеться трохи змінити харчові звички, головне тут — не нашкодити й попередньо проконсультуватися з професійним дієтологом.