Безлактозні продукти від METRO у вашому меню
Час читання - 9 хв.
Дедалі частіше гості закладів під час замовлення страв перепитують, чи не містять вони лактози. І у випадку, коли шеф не може запропонувати страву без вмісту лактозних продуктів, гість може покинути його ресторан чи кафе.
Що ж не так із молочними продуктами? Справа в тому, що молоко містить молочний цукор – лактозу, і для його розщеплення й подальшого засвоєння необхідно виробляти фермент лактаза. Цей фермент розщеплює дисахарид на моносахариди, які всмоктуються в кишечнику й засвоюються нашим організмом. Але якщо організм не працює справно, цукор не всмоктується й мікроорганізми нашої мікробіоти споживають лактозу, утворюючи велику кількість газів, що є першим симптомом у випадку непереносимості лактози.
На сьогодні близько 75% дорослого населення мають знижену здатність перетравлювати лактозу в дорослому віці. Це стосується не лише України, а й усього світу – лактозне несприйняття характерне для більш ніж 90% жителів північноамериканського континенту й Китаю, зате на півночі Європи люди перетравлюють її краще.
Через це останні роки в кулінарну сферу ввійшли альтернативні продукти, що не містять лактози, а також допомагають тримати організм у здоровій формі. Серед них безлактозні сири, масло, йогурти, біонапої та, звісно, молоко.
Молочна промисловість в Україні та світі намагається відповідати запитам споживачів, пропонуючи все різноманітніші молочні продукти, вироблені з інноваційних технологій. Це стосується й закладів, які додають у своє меню страви з продуктів, що не містять лактози.
Пропонуємо кілька рецептів з найбільш популярними альтернативними продуктами, які можна знайти на полицях у METRO, для того щоб урізноманітнити ваше меню для тих, хто не вживає лактозновмісні продукти та стежить за здоров’ям.