Рецепти запеченої картоплі та картопляного супу з лобстером METRO CHEF

Як смачно приготувати овочі в гарнірі або окремою стравою: рецепти запеченої картоплі та картопляного супу з лобстером METRO CHEF від шеф-кухара Алекса Якутова

Час читання - 5 хв.
Печена картопля

Картопля — універсальний інгредієнт, що легко перетворюється як на вишуканий гарнір, так і на повноцінну страву. У ресторанних меню та домашній кухні однаково популярні жовта і червона картопля завдяки своїй текстурі й смаку. У цій статті поділимось ідеями, як приготувати картоплю цікаво, смачно й нетипово.

Готуємо по-новому: картопля в ролі головного інгредієнта

З картоплі можна приготувати не лише стандартне пюре чи фрі. Вона також може бути основою для повноцінної страви або гармонійним доповненням до м’яса й морепродуктів. Усе залежить від того, як її приготувати. Далі ми ділимось рецептами картоплі, які показують, що з цього овоча легко створити щось більше, ніж стандартне пюре чи смажені скибочки.

Домашні ковбаски

Рецепт домашніх ковбасок з овочами

Інгредієнти:
  • Домашні охолоджені свинячі ковбаски — на ваш розсуд
  • Картопля — 4 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Кукурудза Metro Chef — 3 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Оливкова олія Metro Chef — 4 ст. л.
  • Сушений часник — 1 ч. л.
  • Мед Metro Chef — 1 ч. л.
  • Сік ½ лимона
  • Копчена паприка Metro Chef або Fine Life — 1 ч. л.
  • Орегано — 1 ст. л.
  • Сіль, чорний перець, чебрець — на свій смак
Покрокове приготування:
  1. Змішати для соусу: орегано, копчену паприку, сушений часник, оливкову олію, мед і лимонний сік.
  2. Нарізати овочі великими шматками, викласти на деко й змастити соусом.
  3. Викласти ковбаски поверх овочів, змастити соусом, додати гілочки тимʼяну.
  4. Накрити фольгою й запікати при 200 °C 30 хвилин.
  5. Зняти фольгу та запікати ще 20–30 хвилин до м’якості овочів і готовності ковбасок.
картопляний суп

Картопляний суп з лобстером від шеф-кухаря Алекса Якутова

Інгредієнти:
  • Лобстер METRO Chef варено-морожений — 1 шт.
  • Картопля METRO Chef, свіжа — 200 г
  • Цибуля-порей METRO Chef — 1 шт.
  • Молоко Aro 2,5% — 250 мл
  • Чорний перець горошком METRO Chef — 10 г
  • Чебрець METRO Chef — 15 г
  • Лавровий лист METRO Chef — 3 г
  • Кріп — 15 г
  • Сіль Aro — 10 г
  • Цукор Aro — 5 г
  • Масло METRO Chef 82,5% — 200 г
  • Перець чилі — 1 шт.
Покрокове приготування:
  1. Очищаємо лобстера: відділяємо мʼясо (хвіст і клешні) та хітин (твердий панцир).
  2. Хітин, вершкове масло та чилі проварюємо на маленькому вогні — масло насичується ароматом, смаком і кольором.
  3. Картоплю очищуємо, нарізаємо кубиками.
  4. Цибулю-порей промиваємо, ділимо на дві частини. Зелену частину нарізаємо — вона піде в основу супу.
  5. Молоко підігріваємо та настоюємо разом із лавровим листом, зеленою частиною порею, тимʼяном, кропом і чорним перцем. Потім проціджуємо, прибираючи спеції та зелень.
  6. У настояне молоко додаємо картоплю та нарізану зелену частину порею. Варимо до готовності.
  7. Відварену картоплю з пореєм перекладаємо в термомікс. Додаємо бульйон, в якому варилося мʼясо лобстера, й збиваємо до однорідної маси. Доводимо смак сіллю, перцем і цукром.
  8. Мʼясо лобстера обсмажуємо до легкої скоринки.
Подача:
Готовий суп наливаємо в тарілку, викладаємо обсмажене мʼясо лобстера, зверху поливаємо ароматною олією. За бажанням прикрашаємо зеленню або мікрогріном.

Щоб результат був дійсно на рівні, важливо використовувати якісні інгредієнти. У ТЦ METRO ви знайдете все необхідне: свіжі морепродукти, м’ясні ковбаски для гриля або запікання, а також добірну картоплю.

Де купити продукти METRO Chef за вигідними цінами?

Всі інгредієнти для страв з картоплею, м’ясом чи морепродуктами ви легко знайдете у ТЦ METRO. Зверніть увагу на METRO Chef — власний бренд професійної якості, створений у співпраці з шеф-кухарями. Його продукти відповідають високим стандартам, мають автентичний смак і виготовляються у країнах з багатими кулінарними традиціями. А клієнти HoReCa можуть розраховувати на оптові ціни, вигідні пропозиції та регулярні знижки.

У ТЦ METRO доступні:
  • Продукти ТОП ультрафреш — найсвіжіші овочі, фрукти, м’ясо, риба та молочна продукція;
  • Знижки на овочі — регулярні акції та спеціальні пропозиції;
  • Конкурентна ціна на картоплю за 1 кг зі звичайними цінниками, за якими ми постійно стежимо, щоб тримати високий рівень якості й вартості;
  • Оптові цінники — вигідні умови при купівлі від 2 кг;
  • Акційний каталог — щотижневі пропозиції в розділі «Акції» та «Вигідні вихідні» з фокусом на продукти ультрафреш і ще більше вигоди для HoReCa.
Усе необхідне для приготування будь-яких страв — від овочів до морепродуктів — можна знайти в ТЦ METRO. Тут зручно закуповуватись як для кухні ресторану, так і для готелю. У METRO ви можете купити картоплю оптом: свіжу, очищену, нарізану або проварену, вже готову до використання. Доступні різні сорти, зокрема рожева, Гранада, бебі, з прямими поставками від виробників. Широкий вибір картоплі за калібрами, смаком і форматом фасування дає змогу легко підібрати продукт для будь-яких потреб бізнесу. Торгівельні центри працюють по всій Україні, зокрема можлива доставка у Київ, Львів та інші регіони.