Справжній турецький сніданок та рецепт кахвалти. Гастротур з блгеркою Марини Мангул
Час читання - 2 хв.
Турецький сніданок — фаворит серед сніданків різних кухонь світу. Він не про поїдання канапок поспіхом, це справжній ритуал. Його в Туреччині називають «кахвалти», що означає «посипати» (стіл ніби посипають десятком маленьких тарілок). Очі розбігаються від смакоти: кунжутні булочки симит, яйця, різноманітні сири, оливки, свіжі овочі, намазанки та паштети. На десерт подають фірмовий чай, масло з медом, варення та турецькі солодощі.
У рамках гастропутівника смаками та кухнями світу METRO World Cuisine ця стаття розкриє турецьку кухню та пропонує враження блогерки Марини Мангул. Вона радить спробувати страви Туреччини, такі як кахвалти в Стамбулі, Каппадокії, Анталії, Бодрумі в закладі OTTO, Кемері, Сіде, Алланії. Особливо задоволення ви отримаєте, снідаючи з виглядом на Босфор у Стамбулі або на повітряні кулі в Каппадокії. В Україні такий турецький сніданок можна замовити у закладі «Казан» у Чернівцях.