Смажені білі гриби

Час
:
20 хвилин
Складність
:
Низька
Кількість порцій
:
2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
1кг.
білі гриби
40г.
вершкове масло
рослинна олія — на смак
петрушка — на смак
часник — на смак
сіль METRO Chef харчова морська помел №0 — на смак
чорний мелений перець METRO Chef — на смак

Приготування:

Крок 1
Добряче промиваємо цілі заморожені гриби під проточною водою. Видаляємо зайвий пісок.
Крок 2
Викладаємо гриби на решітку (сито) та розміщуємо в холодильнику в будь-якій місткості для розмороження.
Крок 3
Розморожені гриби відтискаємо по черзі за допомогою вафельного рушника. Рідину, що отримали після процедури та тримання в холодильнику, зберіть в окрему тарілку.
Крок 4
Нарізайте гриби так, як бажаєте. Володимир Ярославський рекомендує робити це кубиками 1,5/1,5 см.
Крок 5
Розігріваємо сковороду. Гріємо на ній рослинну олію. А потім обсмажуємо гриби. Періодично (не часто!) перевертаємо шматочки, за наявності їхньої рум'яності. Так гриби смажаться зі всіх боків.
Крок 6
До майже готової страви додаємо дрібно нарізаний часник. Даємо йому 40 секунд, аби він спінився та обсмажився на вже зменшеному вогні.
Крок 7
Водночас солимо і перчимо гриби. Додаємо до них подрібнену петрушку, вершкове масло. Обсмажуємо 30 секунд, допоки масло злегка не спіниться.
Крок 8
Відкидаємо гриби в місткість й охолоджуємо. А раніше зібрану рідину з-під них випарюємо в сотейнику 3 рази. У такий спосіб ви отримаєте справжній концентрат із грибним смаком, який можна зберігати в морозильній камері у випадку замороження у вигляді кубиків. Так ви зможете використовувати його в будь-які страви, каші, соуси та підливи.