Піца на дріжджовому тісті з чорізо

Піца на дріжджовому тісті з чорізо

Час
:
2 години
Складність
:
Висока
Кількість порцій
:
2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
Для тіста вам знадобиться:
2склянки
Борошно пшеничне METRO Chef
1ч. л.
сухі активні дріжджі
2ст. л.
оливкова олія METRO Chef Extra Virgin
325мл.
тепла вода
Для начинки:
400г.
Томати чері METRO Chef (у власному соку)
2ч. л.
базилік METRO Chef, подрібнений, сушений
3ст. л.
лимонний сік METRO Chef концентрований
чорізо METRO Chef
сир Едам METRO Chef
оливки чорні METRO Chef без кісточок
свіжий базилік
манна крупа
оливкова олія METRO Chef Extra Virgin
сіль й чорний мелений перець

Приготування:

Крок 1
Залийте дріжджі теплою водою й дайте їм розбухнути. Просійте борошно, додайте дріжджі, олію й сіль.
Крок 2
Замісіть м’яке еластичне тісто, сформуйте із нього один або два шари. Викладіть його на присипане манною крупою деко, зверху притрусіть тісто борошном. Накрийте вологим рушником і залиште в теплому місці на 2 години.
Крок 3
Приготуйте соус-пасату. Для цього перекладіть томати в окрему посудину, розімніть виделкою, додайте трохи теплої води, сушений базилік і спеції на ваш смак. Викладіть томатну суміш на пательню й готуйте протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.
Крок 4
Тісто добре піднялося — розімніть його й починайте формувати основу. Швидко крутіть й розтягуйте тісто в повітрі. Качалка в цій справі не потрібна.
Крок 5
Викладіть тісто на присипане манною крупою деко. Змастіть основу оливковою олією й рівномірно розподіліть пасату.
Крок 6
Тепер додайте чорізо, скибочки сиру Едам, чорні оливки, сіль й перець — усе на свій смак.
Крок 7
Випікайте в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів, протягом 7–10 хвилин й одразу виймайте.
Крок 8
Прикрасьте піцу листям свіжого базиліку. Смачного!