Картопляний гратен у молочно-вершковому соусі

Час
:
1 година
Складність
:
Середня
Кількість порцій
:
2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
Вам знадобиться:
300г.
молоко Rioba
600г.
картопля
100мл.
вершки METRO Chef 33 %
½ч. л.
мускатний горіх Aro
100г.
сир ементаль
4зуб.
часник
на смак
сіль, чорний мелений перець

Приготування:

Крок 1
Очищену картоплю наріжте скибочками завтовшки 2–3 мм.
Крок 2
У каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння молоко та вершки. Додайте картоплю, мускатний горіх, сіль і перець.
Крок 3
Варіть, постійно помішуючи, 8–10 хвилин. Коли картопля буде готова, додайте тертий сир, перемішайте та зніміть каструлю з вогню.
Крок 4
Додайте розчавлений часник і перекладіть картоплю в глибоку форму для випікання. Відправте страву в розігріту до 120 градусів духову шафу на 25 хвилин.
Крок 5
Перевірте її готовність так: встроміть у неї ніж — якщо він проходить без перепон, то гратен готовий. На 1 хвилину перемістіть форму на верхню полицю духової шафи. Так ви отримаєте хрустку сирно-вершкову скоринку. Смачного!