Справжній мексиканський гуакамоле

Ця неймовірно смачна, корисна та водночас проста закуска має ацтекські корені. У це важко повірити, але популярну нині страву південноамериканські племена готували сотні років тому. Сьогодні ж гуакамоле — фаворит гурманів, які дотримуються здорового способу життя, а також веганів та вегетаріанців. Що не дивно, адже у авокадо безліч корисних рослинних жирів та мікроелементів.
Рецепт справжнього мексиканського гуакамоле

Гуакамоле з авокадо смакує на тостах, а також з рибними стравами. Гарна ідея — подати страву із традиційними мексиканськими тортильями або ж кукурудзяними чіпсами. Час приготування страви скоротиться до 20 хвилин, якщо замаринувати цибулю заздалегідь.

Час
:
1 година 20 хвилин
Складність
:
Середня
Кількість порцій
:
2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
2шт.
стиглих невеликих авокадо
15г.
гострого перцю халапеньо або 5 г. перцю чилі
20мл.
оливкової олії
свіжий сік половинки лимона
сіль за смаком
половинка червоної цибулі, яку необхідно замаринувати
стиглий томат, з якого треба зробити конкасе (опис процесу нижче у покроковому рецепті);
кілька гілочок свіжої кінзи

Приготування:

Крок 1
Дрібно нарізати цибулю та приготувати маринад: до 100 мл киплячої води додати приблизно 15 г
винного оцту, 2 зернятка коріандру, дрібку солі та пів ложки цукру. Маринад охолодити та залити ним дрібно порізану цибулю, поставити у холодильник на 1 годину.
Крок 2
Помідор бланширувати, зняти шкірку, приготувати конкасе: розрізати на дольки ― з томату видалити зернятка, нарізати дрібними кубиками. Подрібнений томат збризнути оливковою олією.
Крок 3
Кожен плід авокадо розрізати навпіл, видалити кісточки та ложкою охайно вийняти м’якоть. Порожні половинки зі шкірки не викидати!
Крок 4
Перетворити на пюре ― за допомогою виделки у м’якоть. Додати до авокадо подрібнені чилі або халапеньо, сіль за смаком, томати, трохи подрібненої кінзи за смаком, оливкову олію, лимонний сік.
Крок 5
Подавати гуакамоле у половинках зі шкірки авокадо, прикрасивши їх конкасе та маринованою цибулею.
Крок 6
Довершити гуакамоле кінзою та, за бажанням, свіжомеленим чорним перцем.