Запечена качка

Час
:
30 хвилин
Складність
:
Середня
Кількість порцій
:
4

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
75г.
діжонська гірчиця
60г.
мед METRO Chef з різнотрав'я
5шт.
невеликі зелені яблука «симиренка»
5шт.
невелика картопля
1шт.
качка (Володимир Ярославський обрав птицю завважки 1,3 кг)
чебрець — на смак
розмарин — на смак
чорний мелений перець METRO Chef — на смак
сіль METRO Chef харчова морська помелу № 0 — на смак

Приготування:

Крок 1
Готуємо маринад: змішуємо мед, гірчицю, сіль та перець.
Крок 2
Промиваємо качку та висушуємо її рушником. Натираємо маринадом й ставимо на одну або дві ночі просолитися.
Крок 3
Чистимо яблука. Змащуємо маринадом. Частину фруктів кладемо в качку, а іншу — поруч.
Крок 4
Розрізаємо картоплю навпіл. Підкладаємо її під качку.
Крок 5
В ідеалі — відрізаємо останню частину крила, а ніжки обв’язуємо шпагатом для краси.
Крок 6
Додаємо трави — чебрець і розмарин.
Крок 7
Пакуємо м’ясо в фольгу «човником» (щоб сік не витікав). Закриваємо ще фольгою і ставимо в розігріту до 180 °C духову піч на годину. Потім зменшуємо температуру до 130 °C і готуємо ще 2,5 години. А далі — відкриваємо фольгу, поливаємо м’ясо отриманим соком, збільшуємо температуру до 180 °C і доводимо до рум’яної скоринки. Смачного!