Пенне алла норма

Час
:
30 хвилин
Складність
:
Середня
Кількість порцій
:
2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
500г.
Пенне Рігате METRO Chef
3ст. л.
оливкова олія METRO Chef Extra Virgin
2шт.
баклажани
500мл.
рослинна олія для смаження
2зуб.
часник
800г.
томати METRO Chef чищені
½ч. л.
перець чилі пластівцями
200г.
сир рікотта
20г.
сушений базилік
100г.
сир METRO Chef Парміджано Реджано
сіль — за смаком
свіжий бебі-базилік або бебі-шпинат METRO Chef — для подачі

Приготування:

Крок 1
З баклажанів повністю або частково знімаємо шкірку. Ріжемо кубиками (не дрібно), щедро солимо та заливаємо водою на 20 хвилин.
Крок 2
Промиваємо баклажани, просушуємо паперовим рушником та залишаємо підсихати.
Крок 3
У глибокій пательні або сотейнику розігріваємо олію для смаження. Смажимо баклажани до золотистого кольору. Викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Крок 4
У каструлі чи сотейнику обсмажуємо на оливковій олії часник, нарізаний тонкими скибками, сушений базилік та пластівці чилі. Коли спеції дадуть аромат, викладаємо в посудину томати. Перемішуємо та готуємо на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин.
Крок 5
Тепер час викласти пенне в підсолений кріп. Готуємо до стану аль денте, як вказано на упаковці.
Крок 6
Готові пенне викладаємо в томатний соус, додаємо смажені баклажани та шматочки рікотти.
Крок 7
При подачі прикрасьте порції свіжим листям бебі-базиліку чи бебі-шпинату. Смачного!