Домашні пиріжки

Час
:
60 хвилин
Складність
:
Середня
Кількість порцій
:
4

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
для тіста:
200г.
молоко Metro Chef питне ультрапастеризоване 2,5 %
20г.
перемішана половина курячого яйця METRO Chef C0
25г.
білий кристалічний цукор Aro
3–4г.
сухі хлібопекарські дріжджі METRO Chef (або 5 г., якщо давно відкриті)
330–350г.
пшеничне борошно METRO Chef
3г.
морська харчова сіль помелу № 11 METRO Chef
75г.
масло та олія (Володимир Ярославський бере 50/50)
для начинки:
варена товчена картопля — на смак
цибуля — на смак
морська харчова сіль помелу № 11 METRO Chef — на смак
чорний мелений перець METRO Chef — на смак
масло METRO Chef солодковершкове 73 % — на смак

Приготування:

Крок 1
У ледь тепле молоко додаємо цукор і половину перемішаного виделкою яйця.
Крок 2
Розмішуємо суміш виделкою. Додаємо до неї сухі дріжджі. Залишаємо на 15 хвилин, щоб з’явилася піна.
Крок 3
Поступово вмішуємо борошно, але не все відразу. Додаємо сіль.
Крок 4
Залишаємо тісто в мисці під плівкою в теплому місці приблизно на годину.
Крок 5
Окремо розігріваємо в сотейнику вершкове масло та рослинну олію, доки суміш не стане приємно-теплою. Додаємо її в тісто. Замішуємо в мисці, а потім — руками на столі.
Крок 6
Повертаємо в миску під плівку ще на 30 хвилин у тепле місце.
Крок 7
Розбираємо тісто на шматки. Робимо з них кульки, а потім розплющуємо долонею.
Крок 8
Зверху викладаємо начинку — відварену товчену картоплю, цибулю, сіль, чорний перець. А потім — формуємо пиріжки.
Крок 9
Змащуємо їх яйцем, яке залишилося.
Крок 10
Випікаємо за температури 200 °C упродовж 9 хвилин. Смачного!
Крок 11
Рекомендація від Володимира Ярославського: збризкуйте пиріжки водою або ставте на дно духової печі сковорідку з окропом.