Яблучний крамбл від Олексія Міллера

Яблучний крамбл від Олексія Міллера

Час читання - 2 хв.

Крамбл — англійський десерт, пиріг із запеченими фруктами чи ягодами, вкритими крихтою з пісочного тіста. Крамбли стали популярними у Великій Британії як економічна альтернатива пирогам. Цей десерт не втрачає популярності й досі, адже він має чудовий смак і його просто готувати.

ОЛЕКСІЙ МІЛЛЕР. БРЕНД-ШЕФ METRO

Олексій Мілер — шеф-кухар і бренд-шеф METRO з 22-річним досвідом у готельно-ресторанній сфері. За цей час Олексій встиг попрацювати в багатьох успішних проєктах: мережі ресторанів «Світова карта», кейтерингу Figaro Catering, готелі Radisson Blu Resort Bukovel і стажувався в закордонних ресторанах, що мають зірки Мішлен. Зараз Олексій застосовує свій досвід і знання міжнародної кухні у HoReCa сегменті. Він розробляє та проводить майстер-класи для професійної спільноти, щоб підвищувати рівень української гастрономії.

ЯБЛУЧНИЙ КРАМБЛ

Інгредієнти:

Яблука METRO Chef — 5 шт.

Борошно — 1 склянка

Цукор METRO Chef — 1 склянка

Вершкове масло — ⅔ паковання

Лимон — ½ штуки

Морозиво — 4 кульки

Кориця мелена — на смак

Готуємо начинку

  1. Яблука очищаємо й нарізаємо кубиками.
  2. З лимона вичавлюємо сік, знімаємо цедру, додаємо це до яблук.
  3. Розтоплюємо на сковороді пів склянки цукру. Додаємо до нього яблука з цедрою та соком лимона. Тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
  4. У борошно додаємо дрібку солі, нарізане кубиками масло й цукор, що залишився. Замішуємо тісто, розтираючи його в крихту.
  5. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Викладаємо половину крихт тіста, утрамбовуємо. Зверху викладаємо яблука, потім знову крихти.
  6. Випікаємо в духовці 40–50 хвилин за температури 180 градусів. Подаємо з кульками морозива