Згідно французької легенди, цибулевий суп створили спеціально для короля Людовика XV. Одного разу він поїхав на полювання і, нічого не вполювавши, був вимушений заночувати у лісовому житлі. М’яса чи птиці для приготування вечері в кухарів не було, тож їжу готували з наявних інгредієнтів. Відтак, ця бюджетна страва отримала титул «королівської».
Для приготування вам знадобляться прості інгредієнти та зовсім небагато часу. Декілька слів варто сказати про цибулю-порей. Вона відрізняється від звичайної цибулі особливим ніжним смаком і часто використовується у стравах французької кухні — супах, соусах тощо. Одне з найбільш гармонійних поєднань — суп-пюре з цибулі порея та селери, заправлений вершками, сиром та спеціями.
Пропонуємо рецепт крем-супу з наступних інгредієнтів:
- цибуля-порей — 1 шт;
- картопля середнього розміру — 3 шт;
- морква велика — 1 шт;
- цибуля ріпчаста велика — 1 шт;
- стебло селери — 1 шт;
- лавровий листочок;
- вершки 20–25% — 200 мл;
- білий хліб або батон — 2 скибки;
- часник — 3 зубчики;
- сир твердий — 40 грамів;
- олія рослинна — для смаження;
- перець горошком, сіль — за смаком.
Перелічених продуктів вистачить для приготування 3–4 порцій супу-пюре з цибулі порею. Сам процес у вас займе не більше 30 хвилин.
Всі необхідні для крем-супу з цибулі інгредієнти можна вигідно купити в мережі магазинів METRO.