Що приготувати з копченого лосося? Смачні страви нашвидкоруч
11.07.2025АвторMETRO
Час читання -3хв.
Копчений лосось — універсальний продукт, який не потребує термічної обробки, має насичений смак і чудово поєднується з овочами, кремовими сирами, яйцями, авокадо, зеленню та хрустким хлібом. З ним легко створювати як швидкі сніданки, так і вишукані закуски чи легкі салати. У цій добірці — прості, яскраві й смачні рецепти зі скибочками копченого лосося, які урізноманітнять ваше літнє меню.
Рецепти з копченим лососем
Закуска з копченим лососем на листі салату
Ця закуска гармонійно балансує смаки та текстури: хрумкість зелені, ніжність вершкового сиру, свіжість авокадо та легка копчена нотка лосося. Усе це у поєднанні з яскравим цитрусово-бальзамічним соусом і хрустким насінням кунжуту. Швидко, ефектно й неймовірно апетитно!
Інгредієнти (на 2 порції):
Копчений лосось METRO Chef — 6 скибочок
Листя салату — 4 шт.
Вершковий сир — 4 ст. л.
Огірок — 1 шт.
Авокадо — 1 шт.
Лимонний сік
Крем з бальзамічним оцтом METRO Chef
Насіння кунжуту
Перець (за смаком)
Спосіб приготування:
Наріжте копчений лосось маленькими шматочками.
Викладіть вершковий сир на промите листя салату.
Додайте слайси огірка, авокадо й шматочки лосося.
Збризніть лимонним соком та полийте кремом із бальзамічним оцтом.
Посипте насінням кунжуту й додайте трохи перцю за смаком.
Салат із копченим лососем, цитрусами та фенхелем
Яскравий, свіжий і легкий — цей салат наче створений для тих моментів, коли хочеться чогось особливого, але без надскладних інгредієнтів і нашвидкоруч. Соковиті цитруси, ніжне авокадо, хрусткий фенхель і копчений лосось утворюють вивірений баланс смаків. А заправка на основі меду, гірчиці та яблучного оцту додає страві пікантності й оригінальності. Салат однаково добре смакує як легка вечеря та як частина святкового столу.
Інгредієнти:
Копчений лосось METRO Chef — 6 скибочок
Салат (будь-який за смаком)
½ фенхелю
½ грейпфрута
½ апельсина
½ авокадо
Петрушка
Кедрові горішки
Перець
Для заправки:
Гірчиця — 1 ч. л.
Мед — 1 ч. л.
Яблучний оцет — 1 ст. л.
Оливкова олія METRO Chef — 1 ст. л.
Лимонний сік — 1 ст. л.
Сіль, перець (за смаком)
Спосіб приготування:
Змішайте усі інгредієнти для заправки — вона має вийти кисло-солодкою.
Наріжте копчений лосось, грейпфрут, апельсин, фенхель та авокадо.
На великій тарілці викладіть шарами у такій послідовності: салат, фенхель, шматочки грейпфрута й апельсина, авокадо, риба.
Полийте заправкою, посипте петрушкою, кедровими горішками й додайте трохи свіжомеленого перцю. Смачного!