Страви з копченого лосося – прості та смачні рецепти на кожен день

Що приготувати з копченого лосося? Смачні страви нашвидкоруч

Час читання - 3 хв.
Копчений лосось

Копчений лосось — універсальний продукт, який не потребує термічної обробки, має насичений смак і чудово поєднується з овочами, кремовими сирами, яйцями, авокадо, зеленню та хрустким хлібом. З ним легко створювати як швидкі сніданки, так і вишукані закуски чи легкі салати. У цій добірці — прості, яскраві й смачні рецепти зі скибочками копченого лосося, які урізноманітнять ваше літнє меню.

Рецепти з копченим лососем

Копчений лосось

Закуска з копченим лососем на листі салату

Ця закуска гармонійно балансує смаки та текстури: хрумкість зелені, ніжність вершкового сиру, свіжість авокадо та легка копчена нотка лосося. Усе це у поєднанні з яскравим цитрусово-бальзамічним соусом і хрустким насінням кунжуту. Швидко, ефектно й неймовірно апетитно!

Інгредієнти (на 2 порції):
  • Копчений лосось METRO Chef — 6 скибочок
  • Листя салату — 4 шт.
  • Вершковий сир — 4 ст. л.
  • Огірок — 1 шт.
  • Авокадо — 1 шт.
  • Лимонний сік
  • Крем з бальзамічним оцтом METRO Chef
  • Насіння кунжуту
  • Перець (за смаком)
Спосіб приготування:
  1. Наріжте копчений лосось маленькими шматочками.
  2. Викладіть вершковий сир на промите листя салату.
  3. Додайте слайси огірка, авокадо й шматочки лосося.
  4. Збризніть лимонним соком та полийте кремом із бальзамічним оцтом.
  5. Посипте насінням кунжуту й додайте трохи перцю за смаком.
Копчений лосось салат

Салат із копченим лососем, цитрусами та фенхелем

Яскравий, свіжий і легкий — цей салат наче створений для тих моментів, коли хочеться чогось особливого, але без надскладних інгредієнтів і нашвидкоруч. Соковиті цитруси, ніжне авокадо, хрусткий фенхель і копчений лосось утворюють вивірений баланс смаків. А заправка на основі меду, гірчиці та яблучного оцту додає страві пікантності й оригінальності. Салат однаково добре смакує як легка вечеря та як частина святкового столу.

Інгредієнти:
  • Копчений лосось METRO Chef — 6 скибочок
  • Салат (будь-який за смаком)
  • ½ фенхелю
  • ½ грейпфрута
  • ½ апельсина
  • ½ авокадо
  • Петрушка
  • Кедрові горішки
  • Перець
Для заправки:
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Мед — 1 ч. л.
  • Яблучний оцет — 1 ст. л.
  • Оливкова олія METRO Chef — 1 ст. л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Сіль, перець (за смаком)
Спосіб приготування:
  1. Змішайте усі інгредієнти для заправки — вона має вийти кисло-солодкою.
  2. Наріжте копчений лосось, грейпфрут, апельсин, фенхель та авокадо.
  3. На великій тарілці викладіть шарами у такій послідовності: салат, фенхель, шматочки грейпфрута й апельсина, авокадо, риба.
  4. Полийте заправкою, посипте петрушкою, кедровими горішками й додайте трохи свіжомеленого перцю. Смачного!