Назва грецького рисового пудингу «ризогало» пов’язана з двома основними інгредієнтами, які використовуються в приготуванні («різі» — рис, «гала» — молоко). Суть ризогало рецепту проста: рис та молоко перемішуються та варяться на повільному вогні до необхідної густоти.
Якщо раніше ви не куштували грецького рисового пудингу, то будете приємно вражені смаком, який створюють прості інгредієнтів, поєднані разом. Ризогало вариться без олії та яєць. Ця страва більше нагадує густий заварний крем, аніж пудинг. До того ж, її приправляють ваніллю, корицею, лимонною або апельсиновою цедрою.
У деяких рецептах грецького рисового пудингу для загущення вершків використовується кукурудзяний крохмаль, але існують і рецепти без нього. Рис при варінні сам вивільняє крохмаль і виконує роль загусника, надаючи страві кремової консистенції. Тому додавати чи ні — на ваш розсуд та смак.
Традиційно грецький рисовий пудинг варять із рису, який зазвичай використовується в супах. Оптимальним варіантом вважається сорт Арборіо. Подавати цю страву можна як десерт, на сніданок або на полуденний перекус.