Ризогало (рисовий пудинг із корицею): рецепт

Ризогало (рисовий пудинг із корицею): рецепт

Час читання - 3 хв.

Грецький рисовий пудинг ризогало має ніжну кремову консистенцію та чудово смакує у теплому й охолодженому вигляді. Спробуйте приготувати цю чудову страву і вона стане частим гостем у вашому родинному меню.

Ризогало: традиційний рисовий пудинг по-грецьки

Назва грецького рисового пудингу «ризогало» пов’язана з двома основними інгредієнтами, які використовуються в приготуванні («різі» — рис, «гала» — молоко). Суть ризогало рецепту проста: рис та молоко перемішуються та варяться на повільному вогні до необхідної густоти.

Якщо раніше ви не куштували грецького рисового пудингу, то будете приємно вражені смаком, який створюють прості інгредієнтів, поєднані разом. Ризогало вариться без олії та яєць. Ця страва більше нагадує густий заварний крем, аніж пудинг. До того ж, її приправляють ваніллю, корицею, лимонною або апельсиновою цедрою.

У деяких рецептах грецького рисового пудингу для загущення вершків використовується кукурудзяний крохмаль, але існують і рецепти без нього. Рис при варінні сам вивільняє крохмаль і виконує роль загусника, надаючи страві кремової консистенції. Тому додавати чи ні — на ваш розсуд та смак. 

Традиційно грецький рисовий пудинг варять із рису, який зазвичай використовується в супах. Оптимальним варіантом вважається сорт Арборіо. Подавати цю страву можна як десерт, на сніданок або на полуденний перекус.

 

Як приготувати ризогало

Грецький рисовий пудинг сподобається і дітям, і дорослим. У теплому вигляді він актуальний узимку, а охолодженим — улітку. До того ж, холодний ризогало чудово поєднується з будь-якими свіжими ягодами та фруктами. Швидко, смачно й недорого! Обов’язково візьміть на замітку.

Інгредієнти:

  • молоко — 1 л;
  • цукор — 200 г;
  • рис — 150 г;
  • вода — 250 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 60 г;
  • сіль — одна дрібка;
  • кориця, ваніль, цитрусова цедра — за смаком.

Придбати якісні інгредієнти для ризогало вигідно можна в мережі магазинів METRO

Покрокове приготування:

  1. Налийте молоко у каструлю з товстим дном, покладіть рис, перемішайте, поставте на середній вогонь.
  2. Тушкуйте, регулярно помішуючи. Коли молоко почне закипати, зменшіть вогонь та продовжуйте готувати, постійно помішуючи, протягом 30–40 хвилин. Рис повинен стати м'яким, а пудинг густим.
  3. Якщо хочете додати страві аромату, покладіть до каструлі цедру лимона або апельсина. Дуже важливо готувати грецький пудинг на низькій температурі і часто перемішувати, щоб молоко не підгорало, а рис не прилипав до дна каструлі.
  4. Коли вийде час приготування, зніміть каструлю з вогню, додайте цукор та ванільний екстракт, помішуйте, доки цукор не розчиниться. Якщо хочете більш густої консистенції, розведіть чайну ложку кукурудзяного крохмалю в невеликій кількості води та додайте до пудингу. Готуйте ще декілька хвилин. У готову страву можна додати корицю за смаком.
  5. Подавайте грецький рисовий пудинг одразу або дайте йому охолонути. Щоб на поверхні не утворилась скоринка, накрийте охолоджений ризогало харчовою плівкою.
  6. Подавайте страву на десерт, сніданок чи полудник, прикрашаючи свіжими ягодами чи фруктами. Куштуйте та насолоджуйтесь!
 
Не забудьте гарно засервірувати частування. Якісні прибори можна знайти в мережі магазинів METRO за знижками. Це та багато іншого чекає на вас у каталозі акційних пропозицій.