Гарбузове печиво: сезонний рецепт

Гарбузове печиво: сезонний рецепт

Час читання - 3 хв.

Сонячний гарбуз — символ яскравої урожайної осені, а крім того, смачний та корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Ви можете спекти з нього ароматне розсипчасте печиво. Така оригінальна випічка стане в пригоді кожного дня — у будні та на свята, на сніданок чи до чаювання, у вигляді десерту чи перекусу. Пропонуємо ознайомитись із рецептом гарбузового печива — інгредієнти зовсім недорогі, а приготування не займає багато часу.

Як приготувати гарбузове печиво

Це просте у приготуванні та дуже смачне домашнє печиво, яке нагадує свіжі пухкі булочки, неперевершені зі склянкою молока. Гарбузове пюре надає печиву чудового аромату, але за бажання ви можете додатково посилити його ваніліном, корицею, мускатним горіхом. 

Гарбузове печиво: рецепт

Для приготування 10 порцій печива вам знадобиться:

  • печена гарбузова м’якоть — 200 грамів;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • цукор — 60 грамів;
  • вершкове масло — 50 грамів;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • кокосова стружка — 30 грамів;
  • розпушувач — 10 грамів;
  • борошно — 380 грамів.

На 10 порцій.

Процес приготування печива займає 1 годину 30 хвилин. 

Всі необхідні для приготування печива інгредієнти ви легко знайдете в мережі магазинів METRO за вигідними цінами.

 

Алгоритм приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти. Оскільки вам знадобиться печена гарбузова м'якоть, візьміть шматок сирого гарбуза із запасом (у процесі запікання вага гарбуза зменшиться приблизно на 1/4). Масло дістаньте із холодильника заздалегідь: воно прогріється до кімнатної температури і розм'якшиться.
  2. Зріжте шкірку з гарбуза, наріжте його невеликими шматочками та загорніть у фольгу.
  3. Розігрійте духовку до 180°С та запікайте гарбуз протягом тридцяти хвилин.
  4. Після того як запечена м’якоть охолоне, подрібніть її на пюре (блендером або товкачиком).
  5. Борошно змішайте з розпушувачем та просійте у широку миску. Так воно збагатиться киснем та добре підніметься під час випічки, а печиво краще пропечеться.
  6. М'яке вершкове масло розітріть із цукром (додайте також і ванільний цукор).
  7. Додайте сире яйце та помішуйте до утворення однорідної маси.
  8. Далі додаємо кокосову стружку.
  9. Додайте гарбузове пюре і знову перемішайте.
  10. Просіяне борошно з розпушувачем частинами всипте в масу. Можливо, вам знадобиться трохи менше борошна, ніж у рецепті (залежно від якості самого борошна): всипайте його поступово за необхідністю. Важливо, щоб тісто не вийшло занадто крутим, бо через це печиво може погано піднятися й затвердіти. Тісто має бути м'яким та не липнути до рук.
  11. Сформуйте із тіста кульки завбільшки з невеличку сливу. Викладіть їх на застелену пергаментом жаровню, а потім кожну кульку трохи притисніть зверху ложкою.
  12. Випікайте печиво з гарбузового борошна  в розігрітій до 180°С духовці 25–30 хвилин до появи легкого рум'янцю (визначаючи точний час, орієнтуйтеся на потужність власної духовки).
  13. Тепер можна знімати готове гарбузове печиво з листа і подавати до столу. Воно не висохне навіть через 3 дні, залишиться таким же ніжним і м'яким. Звісно, якщо взагалі залишиться: ймовірніше, печиво буде з’їдене того ж дня. Смачного вам!

Один із головних секретів приготування пухкого ніжного печива — це борошно. від надійного виробника. Придбати якісне житнє борошно для приготування смачного гарбузового печива зі знижкою ви можете у мережі магазинів METRO. Більше акційних пропозицій шукайте в каталозі METRO — готуйте смачно, швидко та недорого!