Яка скандинавська кухня? Смореброд, Норвезький лосось у вершковому соусі, салат з оселедцем від Тараса Музиченко. Гастротур➤ Офіційний сайт МЕТRО Україна. Metro.ua

Яка скандинавська кухня? Смореброд, Норвезький лосось у вершковому соусі, салат з оселедцем від Тараса Музиченко. Гастротур

Час читання - 3 хв.

Скандинавська кухня завжди була уособленням простоти, вишуканості та гармонії з природою. І це не лише про страви, а й про культурну спадщину, яка набула популярності завдяки своїй унікальності та смаку. Сьогодні ми запрошуємо вас у гастрономічну подорож разом з METRO та Тарасом Музиченком, шеф-кухарем скандинавського ресторану York, щоб відкрити для себе найкращі страви цього регіону.

Можливість більше дізнатись про скандинавську кухню

Страви скандинавської кухні у більшості випадків складаються з риби! Ось три страви, які вас здивують:
  • Смореброд — більше ніж бутерброд, це візитна картка данської кухні. Житній хліб, а зверху — оселедець чи копчена рибка, яйця або ікра. Виходить дуже смачно.
  • Норвезький лосось у вершковому соусі — це ніжність сама по собі. Біле вино, свіжі трави, і кожен шматочок тане в роті, залишаючи незабутній смак.
  • Але хочу зупинитись на дуже простій і смачній страві, яка найбільше популярна в Норвегії, а саме: на скандинавському салаті з оселедцем. Це той випадок, коли простота означає геніальність. До речі, у Києві спробувати його можна в ресторані York (@york.rest) та в Kattegat (@kattegat.rest).

Рецепт від шефа: Скандинавський салат з оселедцем

Інгредієнти:
  • Запечена картопля.
  • Консервований огірок.
  • Маринована червона цибуля.
  • Очищене яблуко.
  • Оселедець.
  • Сіль.
  • Суміш перців.
  • Домашній майонез.
  • Мікрозелень.
  • Зелена цибуля.
Етапи приготування:
  1. Картоплю запечіть.
  2. Замаринуйте червону цибулю та приготуйте домашній майонез.
  3. Огірок наріжте слайсами.
  4. Яблуко очистьте та натріть на дрібній терці.
  5. Оселедець наріжте невеликими шматочками.
  6. Готову картоплю остудіть і покришіть.
  7. У великій мисці змішайте всі інгредієнти. Додайте сіль, суміш перців і майонез, перемішайте.
  8. Викладіть салат на тарілку, прикрасьте мікрозеленню та дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Смачного!

Чим особлива Скандинавія та її кулінарія

Скандинавська кулінарія відрізняється використанням свіжих, місцевих продуктів, які максимально підкреслюють природні смаки. Основні інгредієнти — морська риба, овочі та трави. Особливу популярність має свіжа риба, яку часто використовують у різних стравах. Їхні страви мають мінімалістичний підхід до приготування, де кожен компонент має своє місце і значення.

Щоб відчути справжній смак скандинавської кухні, вам не обов'язково їхати далеко. Все необхідне для приготування цих страв є у нашій мережі магазинів для шефів та домашньої кухні. Ви можете легко купити свіжу рибу в METRO та інші інгредієнти, щоб створити свої кулінарні шедеври вдома.

Для зручності клієнтів ХОРЕКА, компанія пропонує зручні опції, які дадуть змогу вам швидко та якісно забезпечити свої заклади всім необхідним.

Рекомендації для майбутніх подорожей Скандинавією

Якщо ви плануєте подорож до Скандинавії, обов'язково відвідайте наступні заклади, де зможете скуштувати легендарний скандинавський салат з оселедцем за рецептом Тараса Музиченка:

Норвегія:
  • Осло — Den Glade Gris, Maaemo, Feniqia, Panorama Restaurant Serenga.
  • Тенсберг — Havariet.
  • Ставангер — Sabi Omakase.
  • Думбос — Dovregubbens Hall.
Ісландія:
  • Рейк'я́вік — Reykjavik Kitchen, Höfnin Restaurant.
Ці ресторани подарують вам незабутні гастрономічні враження та дадуть змогу насолодитися справжньою скандинавською кухнею у всій її красі.