Готуємо сирне печиво: смачні ласощі для дітей і дорослих
Готуємо сирне печиво: смачні ласощі для дітей і дорослих
Час читання -3хв.
Ніжне сирне печиво багатьом знайоме з дитинства. Воно не тільки дуже смачне, а й легке, стане прекрасним доповненням до чаю або перекусом дітям у школу. Це смачне печиво підійде навіть тим, хто не любить сир.
Це смачне печиво підійде навіть тим, хто не любить сир. А особливо дітям. Ми зібрали найсмачніші рецепти для смачного чаювання.

Ласощі з дитинства: сирне печиво конвертики

Ніжне сирне печиво «Гусячі лапки» багатьом знайоме з дитинства. Воно не тільки дуже смачне, а й легке, стане прекрасним доповненням до чаю або перекусом дітям у школу.

Інгредієнти:

  • 400 г свіжого некислого сиру;
  • 200 г масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 10 г розпушувача або соди;
  • 300 г борошна;
  • цукор для посипання печива;
  • дрібка солі.

 

На 5–6 порцій.

Загальний час приготування — 1 година 45 хвилин.

Приготування:

  1. Готуємо тісто: до сиру додаємо трохи солі, цукор, м’яке вершкове масло. Змішуємо всі інгредієнти блендером в однорідну сирну масу.
  2. Розпушувач додаємо до 100 г борошна й засипаємо до сиру, перемішуємо.
  3. Невеликими порціями вводимо борошно, яке залишилося, і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким, ніжним і легким.
  4. Тісто розділяємо на дві частини, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на годину.
  5. Кожну частину тіста розкачуємо у пласт товщиною близько 2–3 мм.
  6. За допомогою круглої форми (діаметром 8 см) вирізаємо коржі-заготовки.
  7. Коржики обмокуємо в цукор з одного боку, складаємо цукровою стороною всередину. Потім знову обмокуємо й формуємо трикутники. Таким чином формуємо всі заготівки.
  8. Викладаємо печиво на деко й випікаємо 15 хвилин (200 градусів).

 

Простий рецепт печива конвертики без цукру

У цьому рецепті для підсолоджування додано яблучне повидло. Це ніжне й «душевне» печиво для душевних посиденьок за чашкою чаю.

Інгредієнти:

  • 150 г сиру;
  • 200 г масла;
  • 140 г сметани (20%);
  • 330 г борошна;
  • густе яблучне повидло;
  • дрібка солі.

 

На 4 порції.

Загальний час приготування — 55–60 хвилин.

Приготування:

Масло, сир, сметану і сіль з’єднуємо у глибокій мисці та потроху вводимо просіяне борошно. Ретельно замішуємо. Тісто має вийти м’яким, але не прилипати до рук.

Далі потрібно сформувати тісто на столі, розділити на дві половини й кожну розкачати у пласт товщиною близько 4–5 мм.

Вирізаємо квадратики 5 × 5 см.

На кожен квадратик викладаємо по 1/3 чайної ложки повидла. Більше не потрібно, щоб під час приготування воно не витікало.

Протилежні кінці скріплюємо, конвертики викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку й випікаємо 15–16 хвилин.

Печиво-конвертики з курагою іапельсинами: для всіх гурманів-ласунів

Таке печиво чудово підійде для святкового столу: воно неймовірно ароматне й легке. Це частування для тих, хто шукає щось незвичайне, але водночас просте і швидке у приготуванні.

Інгредієнти:

  • 150 г нежирної сметани;
  • 100 г масла;
  • 350 г борошна;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • дрібка солі;
  • 250 г кураги;
  • 4 скибки апельсина;
  • 2 ст. ложки апельсинового соку;
  • 20 г цукру.

 

На 5–6 порцій.

Час приготування з однієї частини тіста — 45 хвилин.

Приготування:

  1. Курагу промиваємо. Якщо потрібно, на 1 хвилину занурюємо в гарячу воду. Кладемо в чашу блендера, додаємо апельсин і трохи свіжого соку. Перебиваємо до стану густого джему.
  2. У глибокій мисці змішуємо сметану, розтоплене масло, цукор, сіль і ретельно перемішуємо.
  3. Соду додаємо в борошно, просіюємо й частинами додаємо до решти інгредієнтів. Замішуємо м’яке, еластичне тісто.
  4. Готове тісто загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин у холодильник.
  5. Тісто ділимо на дві частини: одну прибираємо знову в холод, другу розкачуємо пластом товщиною близько 3 мм. Вирізаємо квадратики.
  6. На кожен квадратик викладаємо джем із кураги. Закриваємо навскоси, формуючи конвертики.
  7. Ставимо випікатися в розігріту духовку (180 градусів) на 10–12 хвилин.
  8. Поки готується перша половина, те ж саме повторюємо для другої.
  9. Готові конвертики можна посипати цукровою пудрою і подавати у красивих вазочках до чаю.

Коричне печиво конвертики ізсиром

Смачне печиво-конвертики знайоме багатьом із дитинства. Спробуємо додати один інгредієнт, який повністю змінить смак звичного сирного печива, — корицю.

Інгредієнти:

  • 300 г ванільних сирків;
  • 200 г масла;
  • 400 г борошна (можна використовувати рисове або вівсяне);
  • 10 г соди або розпушувача;
  • цукор для посипання;
  • кориця.

 

На 6 порцій.

Час приготування — близько 30 хвилин.

Приготування:

  1. Перетираємо сир через сито, щоб тісто вийшло ніжним і пухким.
  2. До сиру додаємо тепле масло, перемішуємо.
  3. Просіваємо невеликими порціями борошно, додаємо гашену оцтом соду, замішуємо м’яке тісто.
  4. Готове тісто скачуємо в колобок і прибираємо на 2,5 години в холодильник.
  5. З тіста формуємо пласти шириною близько 3 мм, вирізаємо коржі.
  6. Цукор змішуємо з корицею і кладемо у пласку тарілку.
  7. Кожен корж кладемо з одного боку в цукор із корицею, складаємо навпіл, ще раз обмокуємо і складаємо. Повинні вийти трикутники.
  8. Випікаємо конвертики, цукровою стороною вгору, близько 15 хвилин. Перед подачею можна ще трохи присипати корицею.

 

Смачного!