У сезон улюбленої ягоди потрібно користуватися моментом на повну! Але й тут не обходиться без складнощів. Ви вирушаєте на ринок за смачними дарами літа, бачите чудові ягоди за хорошою ціною, не роздумуючи, купуєте кілька кілограмів і, тільки прийшовши додому, починаєте сушити голову над тим, що робити з цим смачним вітамінним багатством. Знайома ситуація, чи не так?..
Щоб довше зберегти полуницю свіжою, дотримуйтеся нескладних правил:
- не купуйте перестиглі ягоди. Полуниця має бути червоною, стиглою, але міцненькою, а не м’якою;
- переберіть плоди одразу після повернення додому. Відокремте ягоди, що почали гнити, а також м’яті або потемнілі. З них можна приготувати кисіль або компот;
- ні в якому разі не мийте одразу всю полуницю, це суттєво скоротить період її свіжості. Беріть рівно стільки, скільки плануєте з’їсти, мийте та насолоджуйтесь улюбленим смаком;
- використовуйте для зберігання ягід посуд з отворами;
- перекладіть шари полуниці паперовими рушниками або щільними серветками. Це допоможе уникнути зайвої вологості;
- помістіть ягоди на полицю, яка призначена для зберігання свіжих овочів та фруктів.
Свіжою полуницею можна насолоджуватися як окремою стравою, також її використовують для приготування тортів, желе, компотів. Смачна ця ягода з морозивом, збитими вершками, йогуртом або сметаною.
Чудовий варіант — приготувати на ранок корисну вівсянку. У келих або креманку помістіть шарами йогурт, нарізану полуницю, вівсяні пластівці. Зверху прикрасьте медом, подрібненими горіхами. Постоявши ніч у холодильнику, на ранок такий сніданок стане соковитим і дуже смачним.