Як заморозити малину — майстер-клас із заготівлі
Час читання - 5 хв.
Наближається сезон ягід. На підході й малина — королева серед них. Вона лідирує і за смаковими якостями, і за користю. Заморозити малину — означає потішити всю сім’ю улюбленими десертами, компотами, желе, соусами та десятком інших смачних страв. А ще зробити такі заготівлі на зиму необхідно для того, щоб завжди мати вдома запас популярного засобу від застуд. Заморозка ягід — це нескладний процес, але він потребує дотримання всіх правил, інакше результат може не порадувати.
Підготовчий етап
Способи зберігання
Хто не любить свіжу малину — ароматну, з неповторним характерним смаком? Повірте, заморожена за всіма правилами ягода збереже всі корисні властивості, вітаміни й смак. Ось кілька зручних способів заморожування цілих ягід.
Цікавий спосіб — «малиновий мед»
У сезон холодів і застуд це просто незамінний лікувальний засіб. Готувати його зовсім не складно. Пропорція — одна частина рідкого квіткового меду для п’яти частин підготовленої перебраної малини. Є два способи приготування: за допомогою ручного блендера або з застосуванням товкача для картоплі. У другому випадку суміш вийде менш однорідною, відчуватимуться шматочки ягід. Заморожувати підготовлене малиново-медове пюре краще невеликими порціями в пакетиках, щоб було зручно дістати один і приготувати ароматний чай для всієї родини.