Оскільки устриць їдять лише в сирому вигляді,
термічна обробка не використовується, тож в молюсках можуть бути наявні певні мікроорганізми,
з яких складається флора устриць. Це може негативно впливати на людей з
ослабленим організмом. Не рекомендовано вживати устриці людям, які:
-
схильні до
алергічних реакцій;
-
мають діагноз
гіпертиреозу через високий вміст йоду;
-
мають
індивідуальну непереносимість білку.
Найбільшу небезпеку становлять молюски, які
були вирощені у перегрітій штучній водоймі: вони можуть містити шкідливі
бактерії, що негативно впливають на систему травлення.
Вживаючи устриці, варто пам’ятати ще один
момент: необхідно обережно відкривати раковину молюска, щоб нерівні частинки не
потрапляли у м'якоть та не завдавали шкоди вашому шлунку та стравоходу.
Купити якісні та свіжі устриці можна в мережі
магазинів METRO
— довіртесь надійному постачальнику!