Рецепт салатів на Новий Рік: правда про Олівʼє, Шубу та Мімозу та як приготувати щось нове до столу
Час читання - 5 хв.
Переосмислення та повернення до власної кулінарної ідентичності – вже сталий український тренд. Наразі не лише Євген Клопотенко продовжує боротьбу проти Олів’є на новорічних столах українців, а й самі люди активно цікавляться традиційними стравами до Нового Року та Різдва.
Ще 100 років тому наші застілля виглядали зовсім по-іншому. Але війни, ідеологія радянського союзу та штучне насадження непитомих для України традицій призвели до того, що тільки зараз до нас повертаються знання про такі страви, як шпундра, пісний борщ із вушками, овочеві голубці тощо. Однак зараз складно уявити таке, щоб на столі були відсутні смачні новорічні салати. Тому пропонуємо розібратися з історією ще досі популярних салатів і вирішити, що смачного приготувати в Новорічну ніч.


