Глінтвейн у домашніх умовах: вибираємо кращий рецепт глінтвейна.
Основа основ: вино на глінтвейн
Вино – головний інгредієнт цього гарячого коктейлю. Від нього залежить смак, запах, колір та консистенція. Експерти стверджують, що справжній glühwein потрібно готувати на сухому вині. Мовляв, напівсолодкі та кріплені сорти не підходять, тому при їх виготовленні використовується цукор. А наш «винуватець урочистості» – за визначенням солодкий пряний напій, який щедро приправляється медом, імбиром, корицею тощо. Тому якщо ви не хочете отримати нудотний мікс, який залишає неприємний смак, варіть сухий сорт.
Наприклад, у вас алергія на мед: таке буває. Тоді візьміть за основу напівсолодке вино— і ви матимете потрібний ступінь солодкості. Біле чи червоне— вирішуйте самі. Єдине табу: не можна брати дороге витримане. Це взагалі вважають несмаком.
Глінтвейн удома: готуємо правильно
Класичний рецепт — це свято традиційних святкових спецій, таких як гвоздика, кориця і мускатний горіх. Але не соромтеся додавати будь-які інші приправи: зірковий ганус, кардамон, імбир, лавровий листок. Глінтвейн у домашніх умовах — це нескладно, але вимагає терпіння. Нехай усе м’яко, поступово нагрівається і настоюється, щоб смаки встигли змішатися. Це і є головний ключ до успіху.
Глінтвейн з червоного вина
Розгляньмо перший простий рецепт глінтвейну з червоного вина
Інгредієнти для глінтвейну:
Глінтвейн Hüttenglut ароматизований на основі вина 8,5% 1л
Цей готовий винний напій для приготування зимового коктейлю глінтвейн вже містить усі необхідні спеції та суміші - цукор, виноградний сік, цедра лимону та апельсину, прянощі (гвоздика, кориця). Залишається лише додати ваші улюблені фрукти.
Готуйте крок за кроком:
Наріжте імбир.
Зніміть цедру лимона (можна натерти на тертці), м’якуш наріжте кружальцями.
Нагрійте вино на слабкому вогні.
Коли з’явиться пара, накрийте посудину кришкою і вимкніть вогонь.
На 10-15хв. залиште каструльку в теплому місці.
Зробіть «морозну» облямівку: занурте келих у воду, потім у мікс цукру з корицею.
Процідіть, розлийте й насолоджуйтеся!
Повторно нагрітий винний коктейль утрачає аромат і смак. Але не поспішайте виливати, якщо у вас залишилося трішки глінтвейну.
Заморозьте суміш— і матимете фантастичний сорбет; або додайте цукор, зробіть алкогольний сироп— і матимете готові льодяники.
Як приготувати глінтвейн з білим вином
Приготувати смачний домашній глінтвейн можна не тільки на червоному вині, але й на білому. Найкращий спосіб— вибрати сорт із фруктовими або квітковими нотками, доповнити його апельсином та додати пікантної гостроти.
Інгредієнти:
Глінтвейн Huttenglut білий 8% 1л
Цей винний напій на 90% складається з виноградного білого вина, містить фруктозний сироп та цукор, а також екстракти гвоздики, кориці та лимонної шкірки.
1 апельсин
Як готувати:
1. Покладіть в каструлю нарізаний скибочками апельсин та залийте все вином.
2. Тушкуйте 5-6 хвилин на повільному вогні, акуратно помішуючи.
3. Процідіть.
4. Прикрасьте келихи сухофруктами, цукатами й подавайте на стіл.
Якщо класичний винний напій заведено пити вприкуску з пряниками, то цей буде чудово поєднуватися з несолодкими фруктами й пісочним печивом.
Важлива перевага цього гарячого коктейлю — щоб його приготувати, потрібно зовсім трохи зусиль і часу. Ба більше, ви не потребуватимете жодного спеціального обладнання.
Тепер ви знаєте основні нюанси приготування домашнього глінтвейну
Спробуйте і ви зробити ароматний глінтвейн із чевоним або білим вином вдома.
Усі необхідні продукти в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.