Свіжі салати із пекінською капустою — нове прочитання звичних рецептів
Свіжі салати із пекінською капустою — нове прочитання звичних рецептів
Час читання -3хв.
Салати із пекінською (китайською) капустою можна готувати у будь-яку пору року. Але саме навесні та влітку цей овоч особливо соковитий та корисний. Це універсальний салатний інгредієнт — «пекінка» чудово поєднується з усіма інгредієнтами.

Салати із пекінською (китайською) капустою можна готувати у будь-яку пору року. Але саме навесні та влітку цей овоч особливо соковитий та корисний. Це універсальний салатний інгредієнт — «пекінка» чудово поєднується з усіма інгредієнтами. Курка? Чудово! Тунець? Ще краще! Кукурудза, огірки, помідори, зелень — до салату можна додати все, і буде гарантовано смачно. Здавалося б, здивувати салатом із китайською капустою неможливо. Але радимо вам занотувати наші ідеї, і ви відкриєте для себе цей овоч із нового боку. 

Спробуйте ввести у раціон страви з салатною капустою хоча б декілька разів на тиждень. Адже за вмістом вітамінів і мінеральних солей пекінська капуста не поступається білокачанній та листовому салату, а за деякими показниками навіть їх перевершує. Наприклад, у «пекінці» вдвічі більше, аніж у звичайній капусті, вітаміну С. А вміст рослинного білка в її листках вдвічі перевищує його вміст у білокачанній капусті. Також у листі китайської капусти містяться вітаміни A, C, B1, B2, B6, PP, E, P, K, U; мінеральні солі, амінокислоти (всього 16, зокрема і незамінні), органічні кислоти тощо.

Пропонуємо вам два рецепти із застосуванням цього інгредієнта. Перший чудово впишеться у домашній раціон. Другий вартий навіть меню кафе чи ресторану. 

Салат із пекінської капусти з сухариками

Цей чудовий, максимально хрумкий салат із корисним соусом підійде і для повсякденного меню, і зможе прикрасити святковий стіл. До нього, як до конструктора, можна додавати улюблені інгредієнти. Ми пропонуємо вегетаріанську версію, але, додавши до нього консервований тунець чи підсмажене на грилі індиче філе, ви отримаєте ще одну чудову страву! 

На 4 порції салату з соковитою капустою візьміть такі продукти:

  • невеликий качан пекінської капусти;
  • 1 червона цибулина;
  • половинка білого багета;
  • 50 г твердого сиру (витриманого, як-от пармезану);
  • 2 свіжі огірки;
  • 1 ч. л. рослинної олії;
  • 1/3 ч. л. сушеного або гранульованого часнику.

 

Для соусу:

  • 150 г несолодкого грецького йогурту без домішок;
  • 3 жовтки курячих яєць, зварених круто;
  • 1 ст. л. солодкої гірчиці;
  • сіль, перець за смаком;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

 

Процес приготування — 10 хвилин.

Покроковий рецепт салату з пекінською капустою:

  1. Капусту ретельно миємо, викладаємо сушитися на паперовий рушник.
  2. Цибулю нарізаємо максимально тонкими напівкільцями, викладаємо у салатник.
  3. Огірки чистимо від шкірки, ріжемо довільно.
  4. Капусту нарізаємо шматочками 1 на 1 см. У жодному разі не викидайте білі грубі частини листя — саме там найбільше соку та корисних речовин! Нарізану капусту відправляємо до огірків та цибулі.
  5. Багет нарізаємо кубиками, підсмажуємо на розігрітій пательні із невеликою кількістю олії. Солимо, посипаємо сушеним часником.
  6. Соус готуємо так: змішуємо у блендері олію, йогурт, лимонний сік, розтовчені виделкою варені жовтки, гірчицю, сіль та перець. Обов’язково куштуємо соус, за необхідності балансуємо смак.
  7. Перемішуємо овочі із соусом, прикрашаємо сухариками та тонкими слайсами твердого сиру. Подаємо порційно як закуску чи у загальному салатнику на стіл. 

Cалат із пекінської капусти без майонезу — смачний рецепт

Не варто заправляти салати з «пекінкою» майонезом, до того ж магазинним. Вона має достатній рівень соковитості та нейтральний смак, який вдало підкреслює решту інгредієнтів. Пропонуємо вам святковий рецепт із вишуканими складниками. Крім того, що салат за цим рецептом дуже смачний, він ще й корисний, і виглядає естетично привабливо. 

На 4 порції візьміть такі інгредієнти:

  • 1 качан пекінської капусти;
  • 150–200 г слабосоленої червоної риби;
  • 1 авокадо;
  • 1 банка зелених маслин (без кісточок);
  • 1 свіжий огірок;
  • пучок петрушки з коропом;
  • сіль, перець, спеції — за смаком;
  • оливкова олія;
  • 4 ч. л. червоної ікри, кунжут — для декорування.

 

Час приготування: 10 хвилин.


Салат із пекінської капусти з огірком, авокадо та рибою:

  1. Вимиту та просушену капусту ріжемо тонкою соломкою.
  2. Червону рибу, за потреби очищену від кісток та шкірки, — невеликими шматочками.
  3. Авокадо розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Потім очищуємо від шкірки і подрібнюємо фрукт кубиками.
  4. Оливки виймаємо з банки і ріжемо кільцями. За бажанням можна залишити цілими. Ще одна ідея — використати фаршировані лимоном чи анчоусом оливки. Це додасть салату пікантності.
  5. Викладаємо ці інгредієнти на блюдо.
  6. Солимо, додаємо чорний мелений перець і спеції за смаком.
  7. Трохи збризкуємо оливковою олією і все обережно перемішуємо.
  8. Подаємо салат, доповнивши його грінками чи свіжим хлібом. 

 

Смачного!