Українську кухню неможливо уявити без борщу, вареників, сирників, пампушок
та, звичайно, млинців. Тоненькі коржики займають у серцях українців особливе
місце, та не просто так є головним частуванням на Масляну. Поринаючи в історію
відповісти, чому на Масляну готують
млинці з чим це пов'язано, знайти одну відповідь не вдасться.
Згідно з джерелами, до хрещення Київської Русі на Масляну зустрічали день
весняного рівнодення, а після ― тиждень відкривав Великий Піст. Протягом 7 днів
українці влаштовували гуляння та розваги з піснями та хороводами. І,
обов'язково ходили в гості до рідних, сусідів, пригощаючи їх млинцями – символ
сонця мав з'їсти кожен. Вірили, що цей ритуал дарував міцне здоров'я на цілий
рік. Традиції поступово змінювалися, але млинці як символ залишилися. Сьогодні
напередодні свята ми підібрали кілька оригінальних та смачних рецептів млинців,
якими зможете порадувати рідних та близьких й не лише на Масляну.