Перші згадки про коржики зустрічаються у єгиптян,
які мешкали до н.е. Але як люди навчилися робити борошняні млинці? Історія страви
відображається в назві. Слово «млин» - «молоти» відображає основні етапи
приготування млинців: злаки, що входили до складу, спочатку потрібно було
обмолотити жорнами. Отже, млинці стали першою стравою після появи борошна. Їх
готували на дріжджах, з додаванням гречаного або житнього борошна. А випікали у
печі.
Сьогодні, поряд з пшеничним борошном, господині
також експериментують з гречаним та вівсяним. Ще готують млинці на кефірі,
молоці та навіть мінеральній воді. Часто вдаються й до старовинних рецептів,
коли тісто готували на опарі ― трудомісткий й витратний за часом спосіб, але з
неперевершеним результатом. Тоненькі млинці готують максимально нейтрального
смаку, для з'єднання з солодкими та солоними начинками. У пріоритеті гриби, сир
із родзинками, яблука та ягоди. Крім того, українські господині часто
пропонують млинці як окрему страву з різними соусами. Найкращих рецептів
багато, й з деякими з них ми раді поділитися з вами.