Раціональний шопінг: меню від шеф-кухаря і список закупівель
01.07.2022АвторMETRO
Час читання -3хв.
Продовжуємо наш проєкт вигідного й цікавого харчування «Раціональний шопінг».
Разом із професійним шеф-кухарем ми розробили новий раціон на два тижні та підготували докладний список на закупи. Меню на наступні 14 днів вразить різноманіттям страв, а також економністю необхідних для їхнього приготування продуктів.
Вибрані страви від шефа підійдуть як для щоденного харчування, так і для святкового столу як делікатеси. Отож зберігайте рецепти й швидше вирушайте на закупи в METRO.
З нашими оптовими цінами й спеціальними пропозиціями наступний шопінг принесе вам максимум вигоди й смаку. Адже коли ви вибираєте товари з подвійним цінником, то дістаєте змогу заощадити 10 %, купуючи від двох одиниць!
Ось докладний список продуктів для ваших закупівель. А нижче ви знайдете смачний двотижневий раціон.
Також наш шеф-кухар підготував для вас поради, що спростять процес приготування їжі і дозволять зберігати продукти довше.
Використовуйте лише якісний інвентар.
Будь-яка підготовка кухарів розпочинається з азів, а саме: чищення, обробки та нарізання продуктів. Хороший набір ножів повинен містити так званий ніж шеф-кухаря(довжиною 21 см), серрейтор для нарізання хліба, тортів та іншої випічки та ніж для чищення овочів. Ця кухонна трійка допоможе легко нарізати продукти та заощадить багато часу.
Працюйте зі свіжими продуктами.
Коли готуєте страву за рецептом, то перегляньте його від початку й до кінця та лише тоді розпочинайте приготування. Вивчивши всі етапи приготування страви, ви зможете робити одночасно кілька справ.
Спершу приготуйте всі інгредієнти й лише тоді приступайте до роботи. Перед початком приготування страви приділіть час обробці всіх інгредієнтів.
Не викидайте залишки продуктів.
Якщо за рецептом вам потрібно нарізати трохи цибулі чи болгарського перцю, не обмежуйтесь цією кількістю, ви вже почали трудомістку роботу, не викидайте зайвий продукт, а продовжуйте різати. Залишок нарізки просто покладіть у герметичний пакет заморозьте. Ви заощадите багато часу для майбутніх страв.
Для зберігання овочів, фруктів і зелені не обов'язково використовувати поліетиленові пакети. Вони не дають продуктам дихати, через що ті швидко псуються.
Цілу очищену моркву можна покласти в контейнер з водою. Такий спосіб дозволяє їй залишатися хрумкою протягом декількох тижнів, поки вона зберігається в холодильнику (воду потрібно часто міняти).
Спаржу помістіть у широкий стакан або чашку з водою. За кімнатної температури вона може зберігатися протягом тижня.
Авокадо покладіть у паперовий пакет і зберігайте за кімнатної температури. Щоб прискорити дозрівання, покладіть у пакет одне яблуко.
Салат під час зберігання не повинен бути мокрим. Засуньте листя в холодну воду, стряхніть, обгорніть серветкою, покладіть у бокс та накрийте кришкою.
Базилік краще зберігати в герметичному контейнері або герметичній банці, куди можна скласти гілочки, нещільно загорнуті невеликим вологим листом паперу.
Також потрібно слідкувати за чистотою у холодильнику, протираючи його що найменше 1 раз у тиждень. Так продукти не будуть псуватися.
Детальний раціон із запропонованих продуктів на 2 тижні ви знайдете нижче