Раціональний шопінг: меню від шеф-кухаря і список закупівель

Раціональний шопінг: меню від шеф-кухаря і список закупівель

Час читання -3хв.
Продовжуємо наш проєкт вигідного й цікавого харчування «Раціональний шопінг».

Разом із професійним шеф-кухарем ми розробили новий раціон на два тижні та підготували докладний список на закупи. Меню на наступні 14 днів вразить різноманіттям страв, а також економністю необхідних для їхнього приготування продуктів.

Вибрані страви від шефа підійдуть як для щоденного харчування, так і для святкового столу як делікатеси. Отож зберігайте рецепти й швидше вирушайте на закупи в METRO.

З нашими оптовими цінами й спеціальними пропозиціями наступний шопінг принесе вам максимум вигоди й смаку. Адже коли ви вибираєте товари з подвійним цінником, то дістаєте змогу заощадити 10 %, купуючи від двох одиниць!

Ось докладний список продуктів для ваших закупівель. А нижче ви знайдете смачний двотижневий раціон.

Також наш шеф-кухар підготував для вас поради, що спростять процес приготування їжі і дозволять зберігати продукти довше.

  • Використовуйте лише якісний інвентар.
  • Будь-яка підготовка кухарів розпочинається з азів, а саме: чищення, обробки та нарізання продуктів. Хороший набір ножів повинен містити так званий ніж шеф-кухаря(довжиною 21 см), серрейтор для нарізання хліба, тортів та іншої випічки та ніж для чищення овочів. Ця кухонна трійка допоможе легко нарізати продукти та заощадить багато часу.
  • Працюйте зі свіжими продуктами.
  • Коли готуєте страву за рецептом, то перегляньте його від початку й до кінця та лише тоді розпочинайте приготування. Вивчивши всі етапи приготування страви, ви зможете робити одночасно кілька справ.
  • Спершу приготуйте всі інгредієнти й лише тоді приступайте до роботи. Перед початком приготування страви приділіть час обробці всіх інгредієнтів.
  • Не викидайте залишки продуктів.
  • Якщо за рецептом вам потрібно нарізати трохи цибулі чи болгарського перцю, не обмежуйтесь цією кількістю, ви вже почали трудомістку роботу, не викидайте зайвий продукт, а продовжуйте різати. Залишок нарізки просто покладіть у герметичний пакет заморозьте. Ви заощадите багато часу для майбутніх страв.
  • Для зберігання овочів, фруктів і зелені не обов'язково використовувати поліетиленові пакети. Вони не дають продуктам дихати, через що ті швидко псуються.
  • Цілу очищену моркву можна покласти в контейнер з водою. Такий спосіб дозволяє їй залишатися хрумкою протягом декількох тижнів, поки вона зберігається в холодильнику (воду потрібно часто міняти).
  • Спаржу помістіть у широкий стакан або чашку з водою. За кімнатної температури вона може зберігатися протягом тижня.
  • Авокадо покладіть у паперовий пакет і зберігайте за кімнатної температури. Щоб прискорити дозрівання, покладіть у пакет одне яблуко.
  • Салат під час зберігання не повинен бути мокрим. Засуньте листя в холодну воду, стряхніть, обгорніть серветкою, покладіть у бокс та накрийте кришкою.
  • Базилік краще зберігати в герметичному контейнері або герметичній банці, куди можна скласти гілочки, нещільно загорнуті невеликим вологим листом паперу.
  • Також потрібно слідкувати за чистотою у холодильнику, протираючи його що найменше 1 раз у тиждень. Так продукти не будуть псуватися.

Детальний раціон із запропонованих продуктів на 2 тижні ви знайдете нижче