Лосось Моньє

Класичний французький рецепт приготування в стилі а-ля моньє традиційно використовують для білої легкої риби, але ми пропонуємо спробувати застосувати цю техніку до лосося ― обсмажування риби у вершковому маслі.
Лосось Моньє

Час
:
12 хвилин
Складність
:
Середня
Кількість порцій
:
2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
360г.
лосося
50г.
вершкового масла
1ст. л.
оливкової олії

Приготування:

Крок 1
Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте оливкову олію та покладіть філе лосося шкірою вниз.
Крок 2
Смажте без перевертання протягом 2-3 хвилин, поки злегка не зарум’яниться.
Крок 3
На сковороду додаємо вершкове масло, даємо йому підрум’янитись - це бер-нуазет. «Горіхове масло» ― коли рідина, яка міститься у маслі, починає трохи карамелізуватися, і має вигляд як сухарики.
Крок 4
Сковороду злегка нахиляємо та інтенсивно поливаємо лосось гарячим розтопленим вершковим маслом, яке надасть рибі  вершковий присмак і доведе її до стану готовності medium.
Крок 5
Знімаємо рибу та подаємо на стіл
Крок 6
Сервіруйте з відвареною картоплею пюре, соусом тартар, та трохи зеленого листя заправленого соком лимону і оливковим маслом.