Оригінальний салат із ківі, куркою та кукурудзою

На свята завжди хочеться потішити себе та близьких не лише смачним, а й корисним. Банальний олів’є або оселедець під шубою — це важко, занадто ситно. Головний недолік подібних складних салатів із багатьма інгредієнтами — те, що після них важко насолоджуватися десертами, гарячою стравою чи фруктами.

Пропонуємо вам рецепт оригінального, смачного та досить легкого салату на свята, який легко замінить традиційні складні страви, не залишить зайвого на талії та не спричинятиме важкості у шлунку. Веселитися краще з легкістю, але ж не хочеться відмовляти собі у смачному! Отже, приготуємо салат із куркою, кукурудзою та соковитим ківі.

Святковий салат із курки на Новий рік

Набагато смачніше та корисніше використовувати в салатах відварене чи запечене м’ясо, аніж шинку чи ковбасу, вироблені промислово. У вареній курці, приміром, майже немає жирів — лише корисний та легко засвоюваний білок.

Радимо відварити філе або запекти його в духовці заздалегідь, щоб перед святами лише зібрати салат, промазавши його соусом. Звичайно, можна використати звичайний готовий майонез, але смачніше та корисніше приготувати соус самостійно. Із цим завданням упораються навіть кулінари-початківці, а результат приємно вразить. На 4–5 порцій салату з курятиною, кукурудзою та ківі знадобляться такі продукти:

  • 1 банка консервованої солодкої кукурудзи;
  • 2 відварених або запечених курячих філе (можна взяти 2 окісти, але салат буде набагато жирнішим);
  • 2 невеликі варені морквини;
  • 250 г твердого сиру;
  • 2 ківі;
  • 4 зварених круто яйця;
  • для соусу: 5 перепелиних яєць, 100 мл олії, чайна ложка солодкої гірчиці, сіль та перець за смаком, чайна ложка лимонного соку.

Час приготування — 1 година.

 

Процес приготування:

  1. Ставимо варитися чи запікатися курку — варимо в підсоленій воді 35–40 хвилин на невеликому вогні. Запікати в духовці — півгодини, при температурі 180 градусів, додавши сіль та спеції для курки за смаком. Готове філе охолодити до кімнатної температури.
  2. Готуємо соус: інгредієнти кладемо до ємності, збиваємо заглибним блендером до білого кольору та однорідної консистенції. Обов’язково скуштуйте соус перед тим, як збирати салат, і додайте солі або інших інгредієнтів за смаком. Поки займаєтеся рештою складників салату, поставте соус у холодильник. 
  3. Кукурудзу відкриваємо, зливаємо рідину з банки.
  4. Варену моркву та яйця потрібно почистити та натерти на тертушці.
  5. Курку ріжемо кубиками або розбираємо на волокна.
  6. Збираємо салат шарами. Перший шар — курка, змащуємо соусом. Наступними шарами — морква, яйця та кукурудза. Усе перемащуємо домашнім майонезом.
  7. Ківі чистимо та нарізаємо напівкружальцями. Це буде останній, верхній шар салату. Викладаємо шматочки ківі. Наш салат із куркою, кукурудзою та ківі готовий! Подавати його краще за кілька годин, тоді він буде соковитішим. 

Салат із куркою-гриль, кукурудзою, ківі та оригінальним соусом у східному стилі

З таких простих інгредієнтів можна приготувати вишукану страву, гідну меню ресторану. Секрет смаку — у соусі, яким ми знову пропонуємо замінити жирний та важкий для шлунку майонез. Цікавою пропонуємо зробити також презентацію страви, яка може стати не просто салатом, а закускою у святковому меню.

На чотири порції салату з кукурудзою, ківі та куркою знадобляться такі інгредієнти:

  • невелика ціла курка;
  • банка консервованої кукурудзи;
  • половинка качана салату айсберг;
  • 1 свіжий болгарський перець червоного кольору;
  • 2 ківі;
  • для соусу: 200 г консервованої білої квасолі; сік 1 лимона; 70 мл олії; 1 чайна ложка гірчиці; сіль і чорний мелений перець — за смаком;
  • сіль, перець, гострий карі для курки;
  • 4 піти для подачі;
  • кілька гілочок свіжої кінзи, 1 лимон, зерна граната для декорування.

Час приготування — 1 година.

Приготування салату з ківі, куркою та кукурудзою покроково:

  1. Миємо та натираємо спеціями курку, ставимо до розігрітої духової шафи на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності перемикаємо духовку на режим «Гриль».
  2. Готуємо соус: інгредієнти перебиваємо блендером до однорідної ніжної консистенції, куштуємо на сіль та спеції, ставимо в холодильник.
  3. Айсберг миємо, нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Курку, коли вистигне, розбираємо на шматочки. До салату додаємо не лише філе, а й м’ясо з ніжок, запечену хрустку шкірку тощо.
  5. Червоний перець ріжемо кубиками, ківі чистимо й також ріжемо шматочками. Фрукти мають бути не надто стиглими, щоб шматочки тримали форму.
  6. У салатнику змішуємо інгредієнти, додаємо соус. Порада: замінити «квасолевий майонез» можна готовим хумусом, смак буде не менш цікавим.
  7. За необхідності додаємо сіль та чорний перець за смаком.
  8. Наповнюємо піти салатною сумішшю, подаємо, прикрасивши зернами граната, кінзою, доповнивши долькою лимона.

Смачних та веселих свят!