Як приготувати смачний смузі з заморожених ягід

Мабуть, з кожним з нас траплялася ситуація: з завтрашнього дня, часто з понеділка, починаємо нове, здорове життя! Прокинувшись у понеділок, ми впевнено йдемо на кухню та готуємо смачний та корисний сніданок — смузі. Але, скуштувавши густу рідину, кривимось, бо вона несмачна, і звично тягнемось за бутербродом з маслом. Щоб таких ситуацій більше не виникало, беріть на озброєння наші секрети щодо приготування ягідних смузі.

На жаль, сезонні ягоди доступні лише кілька тижнів на рік, але варто за цей час зробити запас — скласти до морозилки пакетики з цілими ягодами та перетертим з цукром ягідним пюре. Це буде основний інгредієнт для наших корисних коктейлів — смузі із замороженими ягодами.

Смузі з заморожених ягід —рецепти та принципи поєднання

  • Перш ніж перейти безпосередньо до рецептів, занотуйте кілька корисних порад, які зроблять з вас майстра з виготовлення корисних ягідних смузі.
  • Зручніше заморожувати ягоди у вигляді пюре — тоді перед збиванням не треба буде витрачати час на розморожування, як з цілими ягодами.
  • Смородину та малину перед заморожуванням краще протерти через сито — це теж буде мінус одна маніпуляція у процесі приготування смузі.
  • Якщо не вживаєте цукру, підсолодити напій із морожених ягід можна за допомогою натурального меду. Оптимальна його кількість, якщо ягоди не занадто кислі, — чайна ложка на 200 мл напою.
  • Натуральним підсолоджувачем успішно працює банан. Половинки на стакан буде достатньо.
  • Кремової, ніжної консистенції смузі з заморожених ягід надає рослинне молоко — рисове, мигдальне.
  • Щоб додати максимальної користі вашому смузі, додайте до нього чайну ложку ароматної олії — приміром, з волоського горіха, мигдалю, виноградних кісточок. Але не варто цього робити, якщо в напій плануєте додавати кисломолочні продукти — вони вже містять жири. Як варіант — додати в бокал зі смузі трохи подрібнених горіхів — ваших улюблених.

Отже, головний принцип створення смузі: ягоди + рідина (йогурт, молоко, сік чи вода) + щось солодке (мед, цукор, банан, цукрозамінник) + олія (якщо немає молочного). Сміливі експериментатори додають до ягідних смузі зелень — особливо гармоніює з ягодами свіжа м’ята. Також можна спробувати базилік (до полуниці та малини), шпинат.

Смузі з ягодамияк повноцінний сніданок

 Щоб приготувати напій, келих якого замінить звичний сніданок, візьміть такі інгредієнти (на 2 великі порції):

  • 1 банан;
  • 200 мл йогурту без наповнювача;
  • 200 г замороженої полуниці (можна взяти суміш ягід);
  • 20 г волоських горіхів;
  • 50 г вівсяних пластівців;
  • половинка чайної ложки кориці;
  • може знадобитися вода або будь-який фруктовий чи ягідний сік для регулювання консистенції.

Приготування — 3 хвилини:

  1. Не повністю розморожені ягоди та інші інгредієнти кладемо в чашу блендера, збиваємо до однорідної кремової консистенції.
  2. Якщо є бажання зробити смузі більш рідким, додаємо трохи соку чи води.
  3. Насолоджуємося смаком та користю!

Смузі замістькомпоту та соку

Подавати такий напій — гарна ідея для ресторанів української кухні та всіх без винятку закладів, які пропонують бізнес-ланчі. Чудова альтернатива набридлому компоту, узвару чи соку. Для того, щоб приготувати смузі із двох видів замороженої смородини, візьміть такі інгредієнти (на 3-4 порції):

  • 200 г замороженої порічки;
  • 200 г чорної смородини;
  • 500 мл води;  
  • цукор або мед за смаком.

Приготування — 10 хвилин:

  1. Заморожені ягоди перебити в блендері, протерти через сито, щоб позбавитись кісточок.
  2. Перекласти ягоди в ємкість, підходящу за розміром, додати воду, мед або цукор, ретельно перемішати.
  3. Подавати охолодженим.

Смачного!