Готуємо коктейль піна колада — солодкий символ Пуерто-Рико

Назву цього сонячного коктейлю знають навіть ті, хто далекий від барної культури та взагалі не вживають алкоголь. Піна колада вже давно перестала бути просто напоєм — це символ веселощів, відпочинку на узбережжі та безтурботності. А ще це офіційний символ (затверджений урядом на державному рівні) країни Пуерто-Рико. У 1978 році коктейль піна колада був оголошений національним напоєм. Традиційно в состав напою входять ананасовий сік, ром та кокосовий крем. Міжнародною асоціацією барменів ще далекого 1961 року було затверджено «канонічний» рецепт, до якого включили кокосове молоко, фреш з ананасу та світлий ром.

Хто винайшов піна коладу?

Є декілька відомих версій, але нам найбільше сподобалася та, згідно якої до створення напою причетні пірати Карибського моря. Творцем фруктової суміші з ромом деякі дослідники вважають пуерториканського пірата початку 19 століття на ім'я Роберто Кофрезі. Нібито цей корсар за допомогою рому, кокосового молока і соку ананаса піднімав дух своєї команди перед тим, як іти на абордаж.  

Менш романтична офіційна версія — коктейль народився в ресторані «Баррачіні» в Пуерто-Рико. Є навіть версія, що створення його спонсорувало міністерство сільського господарства острівної держави.

А поки дослідники з’ясовують, де і як вперше приготували піна коладу, саме час насолодитися фантастичним смаком цього тропічного міксу з ромом. Це цілком можливо зробити і вдома на кухні, а не лише у барі чи на узбережжі Карибського моря. Пропонуємо вам два рецепти коктейлю. Один з них легко відтворити аматорам, другий може зацікавити барменів та власників барів.

Піна колада в домашніх умовах

Хтось може засумніватися: як можна приготувати тропічний коктейль у наших умовах, коли в міжсезоння не плодоносять навіть яблука? Придбати все необхідне можна в будь-яку пору року у найближчому торгівельному центрі METRO. Для цього коктейлю ідеально пасуватиме ром Bacardi або Captain Morgan. Для однієї порції піна колади потрібні такі інгредієнти:

  • білий ром — 30 мл;
  • ананасовий сік — 90 мл ;
  • лікер Малібу — 30 мл;
  • можна додати вершки (11-15%) — 20 мл (за бажанням);
  • лід в кубиках;
  • скибка ананаса або коктейльна вишня для декору.  

Час приготування — 3 хвилини.

Готуємо так:

  1. Рідкі інгредієнти та лід збиваємо в блендері.
  2. Переливаємо у високий келих
  3. Прикрашаємо ананасом, вишнею, подаємо із соломинкою.

Піна колада з сиропом з кокоса

Класичну піна коладу варто готувати саме з кокосовим молоком чи вершками. Бармени можуть посилити смак напою за допомогою кокосового сиропу. Пропонуємо рецепт, до якого додано один інгредієнт — він зробить смак ще більш яскравим та тропічним.

Інгредієнти на 1 порцію піна колади:

  • білий ром 50 мл;
  • ананасовий фреш 100 мл;
  • кокосові вершки 20 мл;
  • кокосовий сироп 10 мл;
  • 1 банан;
  • лід для подачі, декор за бажанням.

Час приготування — 3 хвилини.

  1. Усі інгредієнти змішати у блендері до однорідності.
  2. У високий келих покласти кілька кубиків льоду.
  3. Вилити піна коладу, прикрасити скибкою ананаса, листочком свіжої м’яти.

Смачного та споживайте відповідально!