Два рецепти смачних смузі

Уже звичний для нас густий смузі з фруктами, ягодами, морозивом — напій родом із сонячної Каліфорнії. Саме в Америці вигадали змішати у блендері соковиті та молочні інгредієнти. Це ідеальний сніданок для тих, хто поспішає, а також для прихильників дієтичного харчування та здорового способу життя.

Це дуже зручно — покласти у блендер улюблені фрукти та ягоди, додати води або молока, збити й отримати поживний і корисний сніданок. Смузі також може бути легким десертом, який не залишить зайвих сантиметрів на талії та подарує приємні смакові відчуття.

Смузі може містити все, що вам подобається! Пропонуємо поєднати кілька доступних інгредієнтів та отримати смачний і поживний десертний напій. Він стане повноцінним легким сніданком чи вечерею.

Рецепт абрикосового смузі з апельсином та вершковим морозивом

Поєднання солодкого смаку абрикоса (для цього рецепта можна використати консервовані плоди чи абрикоси в сиропі), свіжості апельсина та вершкової ніжності не залишить байдужим жодного ласуна! На приготування абрикосово-апельсинового смузі потрібно витратити лише кілька хвилин, і результат однозначно вас потішить! Отже, на 4 порції десертного напою знадобляться такі інгредієнти:

  • 6 абрикосів (або банка консервованих плодів, які за смаком можна замінити на персики);
  • 150 г вершкового морозива;
  • 200 мл молока;
  • 2 апельсини (для соку);
  • 2 чайні ложки рідкого квіткового меду.

Приготування (5 хвилин):

  1. Усі інгредієнти (фрукти, молоко) мають бути холодними. Трішки підталим може бути лише морозиво.
  2. З апельсинів віджимаємо сік — вручну або за допомогою спеціального пристрою.
  3. У чашу блендера викладаємо половинки абрикосів без кісточок, молоко, морозиво, вливаємо апельсиновий сік. Збиваємо смузі протягом хвилини, додаємо мед, вмикаємо пристрій ще на 10 секунд.
  4. Улітку за бажанням можна подавати смузі з подрібненим льодом. Для подачі використовуйте високий бокал.

Смузі з абрикосами, апельсинами та кавою

Лише поціновувачі можуть пити чорну каву без цукру, молока та інших «підсилювачів смаку». Проте й користь капучино із жирним молоком та великою кількістю цукру — досить сумнівна.

Пропонуємо вам спробувати незвичайне рішення — поєднати фрукти з натуральною чорною кавою. Незвичайний смузі може стати родзинкою меню напоїв у кафе чи кав’ярні. Для напою не потрібні жодні попередні приготування — його легко зробити на індивідуальне замовлення.

На 2 порції необхідно взяти такі складові:

  • 3 свіжі абрикоси (або рівноцінна кількість консервованих плодів у сиропі);
  • 200 мл молока невеликої жирності (2,5%);
  • 2 кави еспресо, зварені зі смажених та змелених зерен;
  • цедра та сік одного апельсина;
  • кориця за смаком;
  • 2 чайні ложки тростинного цукру.

Готуємо так:

  1. Знімаємо цедру з апельсина — обережно, не зачіпаючи білого шару, адже він гіркий.
  2. Віджимаємо сік з апельсина. За бажанням сік можна процідити, але шматочки апельсинової м’якоті точно не зіпсують смузі.
  3. Варимо еспресо, до якого додаємо цукор та корицю за смаком. Кава має вистигнути до кімнатної температури.
  4. У блендері змішуємо молоко, сік апельсина, шматочки абрикосів, доводимо до однорідності.
  5. У високий келих виливаємо каву, а другим шаром — суміш фруктів та молока. Подаємо із соломинкою.

За бажанням до смузі можна додати вершки, згущене молоко, заморожені ягоди. Кориснішим напій буде, якщо додати насіння льону, ягоди годжі тощо.

Не стримуйте фантазію — створюйте корисні авторські смузі. Це можливо навіть узимку, коли свіжі фрукти та ягоди недоступні. В асортименті торговельних центрів METRO є чимало інгредієнтів, з яких можна приготувати смачні та корисні напої.

Смачного!