Лише поціновувачі
можуть пити чорну каву без цукру, молока та інших «підсилювачів смаку». Проте й
користь капучино із жирним молоком та великою кількістю цукру — досить
сумнівна.
Пропонуємо вам
спробувати незвичайне рішення — поєднати фрукти з натуральною чорною кавою.
Незвичайний смузі може стати родзинкою меню напоїв у кафе чи кав’ярні. Для напою не
потрібні жодні попередні приготування — його легко зробити на індивідуальне
замовлення.
На 2 порції
необхідно взяти такі складові:
- 3 свіжі
абрикоси (або рівноцінна кількість консервованих плодів у сиропі);
- 200
мл молока невеликої жирності (2,5%);
- 2
кави еспресо, зварені зі смажених та змелених зерен;
- цедра
та сік одного апельсина;
- кориця
за смаком;
- 2
чайні ложки тростинного цукру.
Готуємо так:
- Знімаємо
цедру з апельсина — обережно, не зачіпаючи білого шару, адже він гіркий.
- Віджимаємо
сік з апельсина. За бажанням сік можна процідити, але шматочки апельсинової м’якоті
точно не зіпсують смузі.
- Варимо
еспресо, до якого додаємо цукор та корицю за смаком. Кава має вистигнути до
кімнатної температури.
- У
блендері змішуємо молоко, сік апельсина, шматочки абрикосів, доводимо до
однорідності.
- У
високий келих виливаємо каву, а другим шаром — суміш фруктів та молока. Подаємо
із соломинкою.
За бажанням до
смузі можна додати вершки, згущене молоко, заморожені ягоди. Кориснішим напій
буде, якщо додати насіння льону, ягоди годжі тощо.
Не стримуйте фантазію
— створюйте корисні авторські смузі. Це можливо навіть узимку, коли свіжі
фрукти та ягоди недоступні. В асортименті торговельних центрів METRO є чимало інгредієнтів, з яких можна приготувати смачні та корисні напої.
Смачного!