Стати новим клієном

Замовити картку онлайн!

КЛАСИКА БОРДО

hero-product-page

Бордо — класичний регіон, який знову став трендом. Відомий своїми багатовіковими виноробними традиціями на південному заході Франції, Бордо є домом для чи не найвідоміших винних заводів у світі. Іще Римляни оцінили прекрасні вина Бордо, які робили англійці в Середньовіччі. Вина здобули всесвітню популярність у 18-19 століттях, частково через безпосередню близькість регіону до річок і Атлантичного океану, що полегшило експорт. Бордо найбільш відомий своїми червоними винами й благородними солодкими винами, але також виробляє високоякісні сухі білі вина. У Вині Року 2017 Les Domaines Rollan de By гармонійно поєдналися сучасність і багаторічні традиції Бордо.



МОРСЬКИЙ КЛІМАТ 

maritime-climate

Бордо має морський клімат через свою близькість до Атлантичного океану. Тепла течія Гольфстрім і річка Жиронда виступають теплорегуляторами помірного клімату. Саме тому в цьому регіоні м'яка зима, тепле літо й довга сонячна осінь. Область захищена від морських вітрів прибережною смугою соснового лісу, який проходить майже паралельно. Завдяки океанському впливу Бордо має надзвичайний клімат.



08_WineYear_Banner_H-940x120

TOP-ШЕЛЬФ ТЕРРУАРА
top-shelf-terroir

Під впливом прилеглої частини Атлантичного океану й річки Жиронди терруар Бордо складається з вапняку, глини й піщаних ґрунтів, які створюють прекрасне середовище для вирощування винограду. Терруар безпосередньо впливає на сорт вина через вплив на вміст цукру у винограді, загальну кислотність і рівень антоціаніну. Ґрунт підтримує укорінення виноградних лоз, впливає на гідратацію, а також містить поживні речовини, які підсилюють зростання. Червоні вина Бордо — купажні вина, і їхня унікальна виразність дає можливість людям, дегустуючи, впізнати типовість Бордо.



ІНТЕРВ'Ю З ФІЛІППЕ БАППЕЛ: ЩО РОБИТЬ БОРДО – БОРДО?

METRO:

Що вирізняє вина Бордо від інших вин?

Філеппе Баппел:
Завдяки своєму географічному положенню Бордо вирізняється унікальним кліматом. Його розташування біля річки й океану сприяє експорту в усі куточки світу. Різноманітність терруару й сортів винограду, зосереджених навколо міста Бордо, сприяє створенню різноманітних блендів червоних і білих вин.

METRO:

Ви вважаєте, смак вин Бордо вирізняється? 

Філеппе Баппел:

Типові сорти винограду Бордо, шляхи розробки й старіння дозволяють легко визначити походження вина. По-перше, вина Бордо — вина купажні. Колір Бордо вирізняється винятковою інтенсивністю. Бордо характерна різноманітність ароматів із фруктовим присмаком, що грає нотками вишні й чорної смородини. Шовковисті таніни Бордо наповнюють смак, що вражає елегантністю.


METRO:

Які сорти винограду використовуються для червоного, білого й рожевого Вина Року?

Філеппе Баппел:
Для червоного вина використовуються 55% мерло, 25% каберне совіньон і 20% винограду каберне фран. Наше біле вино виготовляється виключно з винограду совіньон блан, а рожеве — зі 100% мерло.


METRO:

Якою ви бачите свою виноробню порівняно з іншими в Бордо?

Філеппе Баппел:

Наш винний завод — це поєднання традицій і сучасності. Справді, виноградники відповідають усім критеріям сталого розвитку сільського господарства. Усі фітосанітарні добрива контролюються нашим агротехніком.


METRO:

Які інноваційні аспекти ви запровадили на вашому винному заводі?


Філеппе Баппел:

Весь винний завод терморегулюється автоматичною системою відкачування. Щоденний аналіз наших виноробів робить цей винний завод одним із найкращих у регіоні.



ЗУСТРІЧАЙТЕ ВИНО РОКУ 2017

14_WineYear_Banner_D-300x160

Колір: темно рубіновий

Ароматизатори/Аромати: шовковисті таніни, 

нота вишні  з солодким, фруктовим присмаком.

Ідеально поєднується з червоним м'ясом та сиром.

15_WineYear_Banner_D-300x160

Колір: блідо-рожевий

Аромати: аромат тонкий фруктовий, яскраві ноти вишні та лісових ягід.

Ідеально поєднується з холодними закусками, смаженою морською рибою та салатами.

16_WineYear_Banner_D-300x160

Колір: яскраво-лимонний з зеленими відблиском

Аромати: тонкий аромат польових квітів, акації та аґрусу. 

Ідеально поєднується з білим м'ясом, морепродуктами та рибою.