Отримати картку клієнта METRO

Зареєструйтеся онлайн

Справжні поціновувачі вина, легко визначать коли буде доречно, подавати та вживати кріплені вина.

Але звичайному покупцю буває значно складніше зробити свій вибір, адже асортимент кріплених вин дуже різноманітний. Вина можуть розрізнятися за місцем походження, сортами винограду, а головне методом виробництва. Саме це визначає який стиль буде притаманний тому чи іншому вину.

Кріплене вино – в більшості випадків це вино, яке подається на дижестив, тобто в кінці прийому їжі. Але є багато виключень з цього правила. Саме таке вино добре сприяє травленню. Також важливо памя’тати те, що кріплені вина є гастрономічним винами, тобто дуже добре поєднуються з різноманітними стравами. Наприклад, витриманий червоний  порто ідеально поєднується з гострими сирами, з благородною пліснявою.

Серед класичних різновидів вирізняються декілька за методом кріплення. Основна різниця полягає в на якому етапі виробництва додається виноградний бренді чи виноградний спирт. Іспанські шеррі (херес), можуть бути як і сухі, так і в солодкому варіанті, а португальські порто – виробляються тільки солодкі чи напівсолодкі.



01_DON PABLO_500x500_A-500x500
02_DON PABLO_500x500_A-500x500
03_DON PABLO_500x500_A-500x500
04_DON PABLO_500x500_A-500x500
05_DON PABLO_500x500_A-500x500
06_DON PABLO_500x500_A-500x500
07_DON PABLO_500x500_A-500x500
08_DON PABLO_500x500_A-500x500