Меню для пікніка на травневі свята
Меню для пікніка на травневі свята
Час читання -4хв.
Нарешті настав час зустрічей на природі. Неважливо, де відбуватиметься пікнік — у лісі, на дачі чи біля водойми, головне — що буде в меню!

 Нарешті холод та непевне міжсезоння в минулому і настав час зустрічей на природі. Неважливо, де відбуватиметься пікнік — у лісі, на дачі чи біля водойми, головне — що буде в меню! Без жодних заперечень — гаряча страва на грилі. Шашлик, кебаби, курячі крильця чи ковбаски, овочі на решітці або на шампурах — це все безпрограшні варіанти. Але варто продумати також закуски, які передуватимуть гарячому. На природі апетит активізується, і не варто брати з собою закуски у вигляді снеків — чіпсів, горішків, крекерів чи сухариків. Користь у них сумнівна, до того ж вони дуже ситні. Навряд чи після такого перекусу вийде насолодитися соковитим шашликом. Отже, плануємо закусочне меню для весняних та літніх пікніків!

Меню на травневі свята — просто та вишукано

Обов’язково на святковому пікніку має бути асорті свіжих овочів — це головна страва весни! Огірки, помідори, зелень, редиска, перчик поріжте зручними шматочками та подавайте зі сметанно-часниковим або йогуртовим соусом. Не ображайтеся, якщо ця проста свіжа закуска буде більш популярною, ніж шашлик, над яким ви старанно чаклували. Пропонуємо закуску в японському стилі — спрінг-роли з креветками та овочами. На 10 ролів (3 порції) знадобляться такі інгредієнти:

  • рисовий папір — 10 аркушів;
  • креветки середнього розміру, очищені та зварені — 15–20 шт.;
  • свіжий салат — 10 листочків;
  • свіжа кінза — половина пучка; рисова локшина — 150 г;
  • морква — 2 шт.; червонокачанна капуста — 50 г.

Час приготування: 20 хвилин.

  1. Покроковий рецепт спрінг-ролів із креветками та овочами:
  2. Якщо використовуєте сирі креветки — відваріть їх у киплячій воді (1–2 хвилини). Якщо заморожені — заздалегідь дайте їм відтанути або розморозьте у мікрохвильовці.
  3. Готові креветки очистіть і розріжте вздовж на дві частини.
  4. Рисову локшину залийте окропом і залиште на 5–6 хвилин. Промийте холодною водою.
  5. Наріжте моркву і капусту тонкою соломкою.
  6. Налийте теплу воду в тарілку. Опустіть лист рисового паперу у воду на кілька секунд, щоб він став м'яким. Покладіть лист на тарілку або обробну дошку.
  7. Викладіть на край листа трохи овочів, зелені і рисової локшини. Зробіть один оборот і покладіть кілька половинок креветок. Скрутіть рол до половини листа, потім складіть бічні сторони всередину і закрутіть до кінця.
  8. У такий спосіб скрутіть усі 10 ролів.
  9. Подавайте цілими або розрізавши навпіл, із соєвим соусом чи соусом теріякі.

Що приготувати на травневі свята — гарячі сендвічі

Готувати гарячі закуски на природі — саме задоволення. Особливо якщо використовувати заготовки. Найзручніше приготувати тости із начинкою чи сендвічі, загорнути їх у фольгу, а потім розігріти на вугіллі — на решітці для грилю чи просто поклавши на розпечені вуглі. Це неймовірна смакота! Пропонуємо вам два рецепти сендвічів для меню на травневі свята.

Тости із фетою та шпинатом

На кожну порцію знадобиться:

  • хліб для тостів із висівками — 2 шматочки;
  • свіжий шпинат (краще взяти бебі-шпинат) — 4–5 листочків;
  • фета чи м’який сир — 20 г;
  • моцарела — шматочок.

Готувати так:

  1. Шматочки хліба змастіть сиром, покладіть шпинат, моцарелу та складіть у сендвіч.
  2. Загорніть у фольгу.
  3. Смажте на вугіллі до хрумкої скоринки, їжте гарячими.

 

Сендвічі із шинкою, томатами та сиром

На 1 порцію:

  • гречаний або білий багет — 1/3;
  • сир чедер — 2 шматочки;
  • свіжий помідор (або половинки в’ялених томатів) — 3 кружальця;
  • сушений орегано;
  • домашній майонез — трохи.

Готувати так:

  1. Надріжте багет, не розрізаючи його до кінця.
  2. Змастіть зсередини соусом.
  3. Вкладіть сир, шинку та томати.
  4. Сендвіч загорніть у фольгу та примніть.
  5. Смажте у фользі (чи знявши її) на вугіллі — декілька хвилин із кожного боку.

 

Меню страв на травневі свята — маринуємо овочі нашвидкуруч

Гостра та пікантна закуска з огірків — саме те, що треба для пікніка на природі. До речі, мариновані та солоні овочі — найліпше доповнення до такої важкої їжі, як шашлик чи печена картопля із салом. Пропонуємо простий та швидкий рецепт маринованих огірків в азіатському стилі. Якщо компанія велика, чи ви готуватимете цю овочеву закуску для гриль-кафе, сміливо збільшуйте кількість інгредієнтів (пропорційно). Для 5 порцій хрумких пікантних огірків знадобляться такі продукти:

  • сіль — 3 ч. л.;
  • оцет столовий — 3 ст. л.;
  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • перець червоний пекучий мелений — 0,5 ч. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • кунжут — 3 ст. л.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • свіжий кріп — пучок.

Час приготування: 45 хвилин.

Рецепт закуски до травневих свят:

  1. Миті огірки звільніть від кінчиків і розріжте вздовж спочатку навпіл, а потім кожну половинку — ще навпіл. Після цього смужки поріжте на дві частини поперек.
  2. Складіть овочі в миску.
  3. Посипте огірки сіллю, залиште на 15 хв.
  4. Із маринованих огірків злийте сік.
  5. Додайте червоний перець та соєвий соус.
  6. Влийте до огірків оцет.
  7. Кунжут підсмажте кілька хвилин на сухій сковорідці та додайте, охолодивши, до маринаду.
  8. Часник пропустіть через прес, покладіть до овочів.
  9. Олію нагрійте, залийте огірки.
  10. Дайте вистигнути, подавайте, посипавши кропом.

Смачного!